HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Védett? Nem védett?

Nemcsak Magyarországon van folyamatosan napirenden a kisállatok átoltottsága – az Egyesült Királyságban egyenesen időzített bombáról beszélnek. A kutyák, macskák és nyulak oltottsági aránya 2016 óta 84%-ról a kritikusnak tartott 66% értékre esett, amely járványügyi szempontból már jelentős kockázatot hordoz. Sajnos Magyarországon valószínűleg még rosszabb a helyzet – rendszeresen lehet találkozni több éves, chip és oltás nélküli kutyákkal.

Kifejlesztették az első vakcinát, ami megmentheti a méheket a pusztulástól

PrimeBEE néven védőoltást fejlesztettek méheknek a Helsinki Egyetem kutatói, hogy minél több méhet mentsenek meg a bakteriális fertőzésektől, amelyek világszerte hozzájárultak az állomány jelentős csökkenéséhez. Dalial Freitak és Heli Salmela ehető vakcinát készítettek a méhek etetésére gyakorta használt cukorszirup felhasználásával.

Mindkét oltást megkapta, mégis elvitte a parvovírus.

De vajon miért? Most tekintsünk el az olyan triviális okoktól, mint a nem megfelelően tárolt vakcina, esetleg a betegen beoltott kölyök – az utóbbi egyébként is csak akkor fordulhat elő, ha a tenyésztő adja be a vakcinát. 

Biobos Respi 2, Biobos Respi 3 és Biobos Respi 4: Ráfertőzéssel igazolt hatékonyság a BRDC megelőzésében!

A szarvasmarha telepeket ellátó állatorvosok előtt jól ismert a szarvasmarhák légzőszervi betegség komplexe, amely a legtöbb légzőszervi megbetegedést és kiesést (elhullást) okozza a borjakban, átvészelés esetén pedig a hízlalás teljes időtartamára vonatkozóan rontja a takarmányértékesítést és súlygyarapodást, amivel további gazdasági veszteséget okoz. A betegség hátterében több kórokozó van jelen egyszerre, amelyekkel szemben práhuzamosan kell felvennünk a harcot. Erre most háromféle, új, korszerű, kombinált vakcinát is forgalomba hozunk: a Biobos Respi 2, Biobos Respi 3 és a Biobos Respi 4 vakcinát. A vakcinák hatékonyságát vad törzsekkel való ráfertőzéses vizsgálatokkal igazolták, vakcinázatlan kontroll csoportok bevonásával. A Biobos Respi 2 a maternális védelemmel nem rendelkező, vagy bizonytalan immunstátuszú borjak korai vakcinázására szolgál a Parainfluenza 3 és BRSV vírusokkal szemben. 

Inmunair 17,5 A.U.V: immunstimuláció bakteriális antigénekkel!

A fertőző baromfibetegségekkel foglalkozó szakemberek számára jól ismert, hogy a vakcinázottság (oltottság) nem azonos a védettséggel, az immunválasz kialakulását számos környezeti tényező befolyásolhatja, csökkentheti.

Biobos Respi 3 és Biobos Respi 4: ráfertőzéssel igazolt hatékonyság a BRDC megelőzésében!

A szarvasmarha telepeket ellátó állatorvosok előtt jól ismert a szarvasmarhák légzőszervi betegség komplexe (BRDC), amely a legtöbb légzőszervi megbetegedést és kiesést (elhullást) okozza a borjakban, átvészelés esetén pedig a hízlalás teljes időtartamára vonatkozóan rontja a takarmányértékesítést és súlygyarapodást, amivel további gazdasági veszteséget okoz.

Huvaguard kokcidiózis vakcinák: új koncepció, nagyobb hatékonyság!

A házityúk legnagyobb kártételt okozó parazitózisa a kokcidiózis – nagyüzemi körülmények között mindenképpen védekezni kell vele szemben, mert ennek hiányában kérdésessé válik a megfelelő mennyiségű és minőségű termék gazdaságos előállítása. A gyógyszerek mellett a kilencvenes évek óta kísérleteznek kokcidiózis elleni vakcinák fejlesztésével, többféle kereskedelmi forgalomba is került.

Parvoerysin vakcina: alap immunizálás sertések parvovírus és orbánc fertőzése ellen egyetlen adag vakcinával!

A nyár elérkezésével célszerű még jobban odafigyelni a sertésorbánc megjelenésére, mert a meleg időszakban a kórkép halmozottan jelentkezik a nem vakcinázott állományokban. Erre fejlesztették ki a Parvoerysin vakcinát, amely az inaktivált parvovírus mellett az Erysipelothrix rhusiopatiae baktérium 2-es szerotípusának három variánsát, továbbá az 1-es szerotípust is tartalmazza, szintén inaktivált formában.

A Biosusis APP vakcina is tartalmaz Actinobacillus toxoidokat!

Sertésekben az Actinobacillus törzsek által okozott kártétel jelentős részben az exotoxinoknak köszönhető, ezek okozzák a hízók hirtelen elhullását. Egy APP vakcina hatékonyságához ezért az elölt baktérium törzsek mellett az APX toxoidokra is szükség van. A Biosuis APP 2, 9, 11 vakcina az APX I, II, és III toxoidot egyaránt tartalmazza, tehát megfelel ennek az elvárásnak.

APP vagy szalontüdő? A kettő egyszerre nem működik!

Az osztrák-magyar monarchia bécsi hatás alatt álló konyhájában a belsőségek gourmet alapanyagnak számítottak. A szalontüdő – amely borjútüdőből is készíthető – a felső középosztály és a zsidó családok népszerű étele volt. (A szalontüdő jelenleg is szerepel pl. a Kempinski szálló étlapján.) Ehhez viszont szükség van megfelelő minőségű alapanyagra – többek között egészséges tüdőre is. Ha a vágáskor kiderül, hogy az egészségesnek látszó hízó tüdőgyulladásban szenvedett, a tüdőt elkobozzák, és abból már nem lesz sem hurka, sem szalontüd Az Actionbacillus pleuropneumoniae által okozott tüdő és mellhártyagyulladás –APP– világszerte elterjedt, a magyarországi sertéstelepeken is az egyik fontos fertőző kórkép. Gyakran jelentkezik társfertőzésként a Mycoplasma és PRRS infekciók során, súlyosbítva a kórképet. Az APP törzsek valamelyike szinte mindegyik telepen jelen van, és....

Bioequen FH: új vakcina a lovak EHV és influenza fertőzésével szemben!

A lovakkal foglalkozó kollégák valószínűleg megtapasztalták, hogy az utóbbi időben nem könnyű Magyarországon beszerezni lovak EHV fertőzése elleni vakcinát, pedig a közelgő tavaszi időszakban volna rá a legnagyobb szükség. Örömmel jelentem, hogy, a Bioequen FH vakcina ismét rendelkezésre áll! A lovak vetélését túlnyomó részben az EHV-1 szerotípus okozza, a Bioequin FH vakcina ezt tartalmazza, inaktivált formában. Másik két hatóanyaga a lóinfluenza amerikai, valamint az európai típusú H3N8 törzse, szintén inaktivált formában. 6 hónapos kortól adható, az alap immunizálás 3 oltásból áll, ezt követően 6 havonta szükséges az emlékeztető oltásokat beadni. Adagja 1 ml, im....

Biofel PCH: új, kombinált vakcina macskák számára: elérhető az Alpha-Vet Kft-nél!

A macskák egyik legtöbb elhullást okozó fertőző betegsége a panleukopenia. A betegséget egy parvovírus okozza, amely világszerte elterjedt ahol macskák élnek, Magyarországon is mindenütt számolnunk kell a jelenlétével. Rendkívül ellenálló, a környezetben szobahőmérsékleten egy évig is megőrizheti fertőzőképességét szerves anyagba ágyazottan. A fertőzés ellen tehát mindenképpen védekeznünk kell, amire többféle, inaktivált vagy attenuált törzset tartalmazó vakcina áll rendelkezésre – az élő vírust azonban vemhes állatnak nem szabad beadni, mert szaporodásbiológiai zavarokat, a magzatban pedig fejlődési rendellenességeket okozhat....

1. oldal / 4

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.