HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Ivóvíz savanyítás a gazdasági haszonállatoknál

A jó minőségű itatóvíz gazdasági haszonállataink tápanyag ellátásának egyik kiemelten fontos tényezője. Jelentősége különösen fontos a nagy létszámú zárt tartású intenzíven nevelt baromfi és sertés állományokban. 

A folyékony takarmány-kiegészítők jelentik a sikerhez vezető utat!

A haszonállataink egyre nagyobb tétemény képessége, a folyamatos genetikai előrehaladás évről-évre javuló termelékenységi eredményeket jelent. A keveréktakarmányok precíziós összeállítása ehhez megfelelő alapot ad. 

Intenzív tejtermelés problémák nélkül

Mintegy 3000 hektár szántóföldön gazdálkodik Tura környékén a Galgamenti Mezőgazdasági Kft. A növénytermesztés mellett a tehenészet jelenti a fő profilt, 700 tejelő feketetarka Holstein-fríz szarvasmarha, illetve kb. 100 növendékállat teszi ki az állományt. Különösen értékes az állomány, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy ebben az évben, immár nem először, a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokról a Nagydíjjal, illetve a legszebb tőgyért járó díjjal térhettek haza a büszke tulajdonosok.

BeeVital BeeStrong - kezdje erős méhcsaládokkal a hordási időszakot!

A BeeStrong természetes eredetű táplálékkiegészítő méhek számára. A BeeStrong alapja tisztított fehérje, amelynek aminosav összetétele szinte pontosan megegyezik a méhpempőjével. Koncentrált méhtápszer, gyógyszer-minőségű összetevőkkel.

Embereken tesztelt természetes anyag a méhek egészségéért : FULVOSAV

A humuszból kivont jótékony hatású anyagok közül a legkisebb molekulaméretű huminsav-komponens, a fulvosav egyre nagyobb figyelmet nyer az élettani és az egészségügyi kutatásokban. A sejtek molekuláris élettanának egyre teljesebb megértését követően nyilvánvalóvá vált, hogy a fulvosav tulajdonképpen a molekuláris szintű élettani folyamatok egyik esszenciája.

A nyúlós költésrothadást tilos kezelni – előzzük meg a NAF oldat itatásával!

A nyúlós költésrothadás vagy amerikai költésrothadás a méhek költésének (fiasításának) leggyakoribb és legpusztítóbb megbetegedése, melyet a Paenibacillus larvae spóraképző baktérium okoz. Ez a fertőző betegség csupán a fiatal álcákat érinti, de rájuk nézve igen veszélyes. A legfeljebb háromnapos lárvák a táplálékukba kerülő spórák elfogyasztásakor fertőződnek meg. 

Nosema ellen már nem tudunk fumagillint adni, de szerencsére a Nonosz Plusz hatékonyabb!

A nosema-kór, vagy nosemosis az egyik legfontosabb méhegészségügyi probléma, megelőzésének, gyógykezelésének kérdései napjainkban újra foglalkoztatják a méhészeket világszerte. Az eredeti kórokozó a Nosema apis Zander, a kifejlett méh középbél-hámsejtjeinek élősködője, jellegzetes felépítésű, 5x7 μm nagyságú spórái is ott képződnek.

Mit tehetünk a költésmeszesedéssel szemben?

A költésmeszesedés – ascosphaerosis a világ minden táján előforduló és egyre gyakrabban diagnosztizált, tömlősgomba által okozott méhbetegség. Terjedésében a méhcsalád-sűrűség mellett egyéb gyengítő tényezők, klimatikus hatások játszhatnak szerepet, de a különféle vadméhek, esetleg a megporzás céljára tenyésztett magányos méhek is részt vehetnek.

Apitraz impregnált csík – amitráz hatóanyaggal biztonságos védelem a Varroa atkával szemben!

A hordási időszak közeledtével lassan elérkezik a Varroa atka elleni tavaszi védekezés megkezdésének ideje. Ennek kiválasztása kritikus, hiszen a kezelés időtartama 6 hét, de az amitráz és kumafosz hatóanyagú készítmények a hordás megkezdése után már nem használhatók, illetve a kezelés alatt gyűjtött mézet meg kell semmisíteni.

BiogenicPet folyékony vitaminok: kis kiszerelésben a kedvtelésből tartott kisállatok számára!

A vásárlói igényeknek megfelelően az Alpha-Vet Kft. tovább bővítette a BiogenicPet termékcsaládot a 30 ml kiszerelésű BiogenicPet folyékony vitaminokkal, amelyek többféle vitamint tartalmazó kombinált készítmények. A háromféle készítményt hüllők, madarak illetve rágcsálók (pl. hörcsög) kezelésére fejlesztettük ki. Alkalmasak bármilyen fajú és korú kedvtelésből tartott madár, hüllő illetve rágcsáló vitaminpótlására, a stressz állapot és a hiánybetegségek leküzdésére, javítják az állatok életképességét, általános vitalitását.

Miért előnyös a vitapol Physiolick nyalótömb használata?

A Vitapol PhysiOLick olyan gyártási eljárással készül, amelynek során sem hőt, sem nyomást nem használnak a termék kiöntésekor. Ez az „öntött” technológia biztosítja a Vitapol PhysiOLick nyalótömbök kiváló ízhatását és állaguk megőrzését szélsőséges időjárási viszonyok mellett is. Vödrös kiszerelés: a Vitapol PhysiOLick nyalótömb nem koszolódik, az állatok 100 %-ban el tudják fogyasztani. A Vitapol PhysiOLick  nyalótömb többnapos esőben sem folyósodik el! A melasz alapú termék természetes úton, kémiai reakció által keményedik meg a vödörben, mindenféle hőkezelés és nyomás nélkül.

Előzzük meg a borjúhasmenést!

Az ellések lefolyása, az újszülöttek egészségi állapota kritikus faktor az állattenyésztés  valamennyi ágazata esetében. Az unipara (általában egyet ellő) állatfajoknál ez kissé kritikusabbnak tekinthető, mert döntően befolyásolja az anyaállat produktivitását  a megszületett egy, illetve ritkábban kettő utód minősége. Az ellés óriási élettani stressz az újszülöttek számára is. Az újszülöttnek alkalmazkodnia kell a teljesen idegen biológiai és szociális környezethez, a megváltozott tápanyag-ellátáshoz. Megfelelő immunológiai védelemre is szükségük van – ezt a kolosztrális immunitás biztosítja. Az anyaállat által termelt kolosztrum optimális esetben biztosítja az immunanyagokat az újszülöttek számára. A kolosztrum minősége azonban az ellést követően óráról órára gyengül. Ez azt is jelenti, hogy egyre fontosabbá válik, hogy az újszülöttek minél gyorsabban megkapják a kolosztrumot, és minél gyakrabban jussanak hozzá. 

1. oldal / 3

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.