HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Végh Ákos - Profitcentrum és profit kontroll

Elhangzott a XII. Praxismenedzsment konferencián.

A PMK szakmai előadások összefoglalója – második rész

A Praxismenedzsment Konferencián elhangzott állatorvosi előadások összefoglalóit Mozsár Andor és dr. Végh Ákos prezentációjával folytatjuk.

A PMK szakmai előadások összefoglalója – első rész

A Praxismenedzsment Konferencián elhangzott szakmai előadások összefoglalóit dr. Pelbát József és dr. Mészáros Patrícia prezentációjával kezdjük. 

Összefoglaló a XII. Praxismenedzsment Konferenciáról 1.

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 2018. november 17-án rendezte meg immár 12. alkalommal az Állatorvostudományi Egyetemen a Praxismenedzsment Konferenciát. Nagy megtiszteltetésként, Dr. Nagy István agrárminiszter úr elfogadta meghívásunkat a kongresszusra és inspiráló megnyitó beszédet tartott a közel 700 összegyűlt kollégának.

Végh József: Nem lehetsz áldozat a saját rendelődben - konfliktus és kezelése az állatorvosi rendelőben

A konfliktus szóról általában negatív dolgok, a harag jut az eszünkbe. Szeretnénk, ha nem lenne konfliktus, pedig lehet pozitív értelmezése is: lenne-e nélküle fejlődés, változás? A konfliktuskezelésem minősége meghatározza az életem és munkám minőségét, tehát érdemes nekifeküdni. Lehet, hogy most is van közöttünk konfliktus. Lehet, hogy valakinek pisilnie kell, de nem megy ki, mert „hogy néz az ki?”Vagy szívesen ennék pogá- csát, de elfogyott. Egy sor konfliktus lehet bennünk, amely létezik, de nem tudatosul bennünk. Minden pillanatban szubjektívek vagyunk. Kisgyermek korunkban megkapunk egy sor sztereotípiát, amelyekhez még társulnak (általában negatív) érzelmek is – és már meg is van az előítélet. Egyébként segítenek bennünket eligazodni az előítéletek, de nem biztos, hogy jól.

Interjú Dr. Szekér Pállal, a Veszprémi Állatkert állatorvosával

Az antibiotikum rezisztencia folyamatosan napirenden lévő kérdés a humán gyógyászatban, mert a komplikációk fokozott kockázata, a fokozott mortalitás és az emelkedő terápiás költségek egyaránt jelentős terhet jelentenek a kezelés során. 

Dr. José Manuel Cobo: Váltsd nyereségre a gyógyszertani tudásodat!

Az antibiotikum rezisztencia folyamatosan napirenden lévő kérdés a humán gyógyászatban, mert a komplikációk fokozott kockázata, a fokozott mortalitás és az emelkedő terápiás költségek egyaránt jelentős terhet jelentenek a kezelés során. 

Hogyan tovább? Irányok a praxismenedzsmentben

Egyes elemzések szerint 3 hónap alatt a bruttó havi jövedelem 6 -Egyes elemzések szerint 3 hónap alatt a bruttó havi jövedelem 6 -8-szorosát veszítik el a cégek a hibás kiválasztás miatt! A PraxismenedzsmentKonferencia egy lehetőség arra, hogy ez a pénz a zsebedbenmaradjon.

Dr. Király Péter kisállat szakorvos: Mi a különbség a gyógyítás ÉS a praxisépítés között?

Úgy tanultam egy kommunikációs tréningen, hogy érdemes az előadást valamilyen hatásos gondolattal indítani – mondják jégtörőnek is – hadd kezdjem tehát egy viccel.


Éjjel csörög a telefon:
– Doki, összeragadtak a kutyáim, mit lehet ilyenkor tenni?
– Hölgyem, kérje meg egy ismerősét, hogy most hívja fel önt telefonon!
A csörgéstől egyből szétrebbennek a kutyák, és egész éjszaka nem lesz kedvük kamatyolni.
– És ez biztosan működik majd?
– Nézze, tíz perce, amikor hívott, éppen együtt voltam a feleségemmel, nálunk működött…

Interjú Dr. Makra Zitával, az "Év Állatorvosával"

A tavalyi évben az Év Állatorvosa díjat Dr. Makra Zita kapta, aki 2001 óta erősíti az üllői Nagyállatklinika csapatát. A klinikumban és oktatásban eltöltött immár 16 évét színesítette sok külföldi tanulmányút és némi magánpraxis is.

Interjú Dr. Kovács Flóra Zsófia "Év pályakezdő állatorvosa"

A tavalyi évben az Év Pályakezdő Állatorvosa díjat Dr. Kovács Flóra Zsófia kapta, aki az Egyetem elvégzés után nem sokkal Etyekre, a Bicskei Mg. Zrt. tehenészeti telepére került, annak egyedüli ellátó állatorvosaként, mintegy 1000 fejős tehén és szaporulatának teljes állategészségügyi felügyeletét ellátni. Az alábbi képre kattintva a Vele készült interjúnkat olvashatják!

Interjú Dr. Dobos-Kovács Mihállyal Alpha Életműdíjas állatorvossal

A tavalyi évben az Életmű díjat Dr. Dobos-Kovács Mihály kapta, aki 43 éven át az Állatorvostudományi Egyetem Kórbonctani tanszékén végzett kutatói, diagnosztikai munkát és ezek mellett oktatott.

1. oldal / 4

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.