HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Felkészülés a méhészetek téliesítésére – természetes hatóanyagú termékekkel a háziméh fertőzései ellen!

Véget ért a nyár, a méhészek már a telelésre készítik elő a családokat. A kaptárok átvizsgálásakor elvégzik a szükséges átvizsgálásokat és a szükséges megelőző kezeléseket is két fontos fertőző betegség: a Varroa atka és a költésmeszesedés ellen is.A Varroa atka (Varroa jacobsoni) a háziméh élősködője, amely nemcsak a méhek haemolimpháját szívja, hanem különböző vírusokat is terjeszt a méhek körében, ezért feltétlenül védekeznünk kell ellene....

 

Felkészülés a méhészetek téliesítésére – természetes hatóanyagú termékekkel a háziméh fertőzései ellen!

 

Véget ért a nyár, a méhészek már a telelésre készítik elő a családokat. A kaptárok átvizsgálásakor elvégzik a szükséges átvizsgálásokat és a szükséges megelőző kezeléseket is két fontos fertőző betegség: a Varroa atka és a költésmeszesedés ellen is.

A Varroa atka (Varroa jacobsoni) a háziméh élősködője, amely nemcsak a méhek haemolimpháját szívja, hanem különböző vírusokat is terjeszt a méhek körében, ezért feltétlenül védekeznünk kell ellene.

méhészetek telítése

A gyógykezelést a kaptárban kell végezni, célszerű olyan készítményt kell választani, amelynek hatóanyaga nem jelenik meg reziduumként a mézben. Erre ideális választás a Beevital HiveClean oldat. Hatékonysága az ismételt kezeléseket követően átlagosan 93,9 % – ami nagyon jónak számít, mert a Varroa atkát sajnos nem lehet 100%-ban kiirtani a jelenleg ismert egyik szerrel sem.

 A Beevital HiveClean oldat kizárólag természetes összetevőket tartalmaz:

– éteres olajok,

– víz,

– szacharóz,

– citromsav,

– oxálsav,

– propolisz-kivonat,

Adagolás: családonként 15-20 ml mennyiséget kell a léputcákba csorgatni, ennek hatására a méhek takarítási ösztöne felerősödik, összeszedik és kihordják az atkákat a kaptárból. A kezelést 25°C alatt kell végezni, hogy a készítmény ne váljon hígfolyóssá.

A télre és a következő tavaszra való készülés fontos része a fiasítás védelme a költésmeszesedés ellen is, amennyiben erre utaló jeleket tapasztalunk. A költésmeszesedés az Ascosphera apis által okozott gombás fertőzés, amely a lerakott petékből kifejlődő álcákat pusztítja el. Az ellenük használt mikosztatikumok maradványanyagként megjelennek a mézben, de szerencsére ebben az esetben is van alternatíva: a BeeVital ChalkBrood oldat!

BeeVital ChalkBrood oldat megelőzi a fertőzés terjedését a spóraképzés gátlásával, és segíti a dajkaméheket az elpusztult álcák eltakarításában.

 Összetevők:

– cukrok

– organikus savak: citromsav, oxálsav, hangyasav, ecetsav

– kamillaolaj

– propolisz

– víz

Családonként 20-30 ml mennyiséget kell a kaptárba juttatni.

Beevital HiveClean és BeeVital ChalkBrood oldat: bioméhészetekben is alkalmazható készítmények!

 
Ajánlott termékünk: BEEVITAL BEESTRONGBEE18

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.