HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Pigfen granulátum sertések számára: fenbendazol hatóanyaggal, kedvező áron már kapható az Alpha-Vet Kft-nél!

A Pigfen granulátum a sertések orsóférgességének kezelésére szolgál, a takarmányba keverve adagolandó. Előnye a kis (500 g) kiszerelés és az egyszerű adagolás: a készítményhez mellékelt adagoló kanállal 40 ttkg-ra való mennyiség mérhető az állat takarmányába. (Nagyobb állományok számára a közeljövőben az 1 kg-os kiszerelés is forgalomba kerül.) Az orsóférgesség ritkán okoz klinikai tüneteket, ennek ellenére védekeznünk kell ellene, mert gazdasági szempontból jelentős. Az Ascaris suum által okozott gazdasági veszteségek a testtömeg-gyarapodás csökkenéséből, a takarmányhasznosulás romlásából és a májkobzásból tevődnek össze, a tüdőben vándorló lárvák pedig az egyéb légúti fertőzések kártételét fokozzák....

 

 Pigfen granulátum sertések számára:

fenbendazol hatóanyaggal, kedvező áron már kapható az Alpha-Vet Kft-nél!

 

A Pigfen granulátum a sertések orsóférgességének kezelésére szolgál, a takarmányba keverve adagolandó. Előnye a kis (500 g) kiszerelés és az egyszerű adagolás: a készítményhez mellékelt adagoló kanállal 40 ttkg-ra való mennyiség mérhető az állat takarmányába.

(Nagyobb állományok számára a közeljövőben az 1 kg-os kiszerelés is forgalomba kerül.)

sertések légzőszervi

Az orsóférgesség ritkán okoz klinikai tüneteket, ennek ellenére védekeznünk kell ellene, mert gazdasági szempontból jelentős. Az Ascaris suum által okozott gazdasági veszteségek a testtömeg-gyarapodás csökkenéséből, a takarmányhasznosulás romlásából és a májkobzásból tevődnek össze, a tüdőben vándorló lárvák pedig az egyéb légúti fertőzések kártételét fokozzák.

A fertőzéssel szembeni védekezés anyagilag is megtérül – de a parazitaellenes kezelést a 32/1999 FVM rendelet kötelezővé is teszi.

A fenbendazol hatóanyagú Pigfen 40 mg/g granulátum a vándorló orsóféreglárvák valamennyi alakjával, a kifejlett férgekkel és a féregpetékkel szemben egyaránt hatékony. A cél ebben az esetben is a fertőzési lánc megszakítása. Ehhez a malacokat 50-60 napos korban ajánlatos féregteleníteni, majd a kezelést 2-3 hét múlva megismételni.

A kocákat 2-3 héttel az ellés előtt célszerű féregteleníteni. Egyesek azt ajánlják, hogy a kocák féregtelenítése 10 nappal a fedeztetés előtt, majd 10 nappal a fialás előtt történjen, mert ily módon lehet az utódok fertőzési esélyét a minimálisra csökkenteni. Erre is alkalmas a Pigfen granulátum, hiszen biztonsággal alkalmazható vemhesség idején is.

Az egyéb féreghajtó készítményekhez képest a Pigfen előnye a mindössze 4 napos élelmezés-egészségügyi várakozási idő. (Összehasonlításként a parenterálisan adott doramektin várakozási ideje húsra és egyéb ehető szövetekre 56 nap.) Az 500 grammos kiszerelés 4000 testtömeg kg tömegű sertés egyszeri kezelésére elegendő, felbontás után a megmaradt gyógyszer még 3 hónapig felhasználható. A felbontott zacskó visszazárható.

 Felhasznált források:

  1. Ózsvári László: Vitamedia Magazin V. évf. 2013/IV. pp. 6-7
  2. http://drradnaiistvanblog.blogspot.hu/2014/12/a-sertes-orsofergesse...
  3. Pigfen 40 mg/g granulátum sertésnek – a termék jellemzőinek összefoglalása
 

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.