HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Eprizero ráöntő oldat tejelő tehenek és húsmarhák részére – támogatásban elszámolható

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjólléti támogatás részletes feltételeiről szóló 18/2011. (III. 9.) VM rendelet előírja tejelő tehenészetekben a külső és belső paraziták (fonálférgek, rühatkák, kullancsok) elleni védekezést. Ez azt jelenti, hogy mindazon tartók, akik a támogatást fel kívánják venni, kötelesek igazolni a parazitaellenes készítmény beszerzését és a kezelés elvégzését....

 

Eprizero ráöntő oldat tejelő tehenek és húsmarhák részére – támogatásban elszámolható

 

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjólléti támogatás részletes feltételeiről szóló 18/2011. (III. 9.) VM rendelet előírja tejelő tehenészetekben a külső és belső paraziták (fonálférgek, rühatkák, kullancsok) elleni védekezést. Ez azt jelenti, hogy mindazon tartók, akik a támogatást fel kívánják venni, kötelesek igazolni a parazitaellenes készítmény beszerzését és a kezelés elvégzését. 

szarvasmarha légzőszervi fertőzés

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 34/2013. (IV. 23.) Közleménye szerint a külső és belső paraziták elleni védekezésre a tejelő szarvasmarhákra érvényes engedéllyel (törzskönyvvel) rendelkező valamennyi állatgyógyászati termék használható. Tekintettel arra, hogy az engedélyezett termékek köre folyamatosan változik, az évente megújított lista csak tájékoztató jellegű.

Így, ha a parazita ellenes szer rendelkezik érvényes engedéllyel (törzskönyvvel), akkor használhatják a 18/2011.(III.9) VM rendeletben résztvevő állattartók is.

E célra a 2013-ban még csak olyan készítmények álltak rendelkezésre hazánkban, amelyek tejelő tehenészetekben történő használatát komolyan akadályozta az a tény, hogy emberi fogyasztásra tejet termelő állatnak nem adható és élelmezés-egészségügyi várakozási ideje hosszú (minimum 21 nap). E készítményekkel a kezelés szabályszerűen kizárólag a szárazon állás időszakában volt kivitelezhető, ami viszont meggátolta az állomány-szintű tömeges kezelést.

Az Alpha-Vet Kft. kizárólagos forgalmazásában álló Eprizero ráöntő oldat tavaly bizonyított. Tejre 0 napos várakozási ideje megoldást jelent a fenti problémára. Mindemellett több telepi kipróbálás tapasztalata azt mutatta, hogy a készítmény alkalmazása javítja a tejhozamot. Végezetül a ráöntő oldat formula állatbarát megoldás, alkalmazása könnyű, egyszerű.

Az Eprizero ráöntő oldat többek között hatékony a következő parazitákkal szemben.

 
Ajánlott termékünk: EPRIZERONOR129

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.