HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

ANAESTAMIN 100 MG/ML OLDATOS injekció A.U.V.: új ketamin készítmény társállatok és haszonállatok számára!

Az Alpha-Vet állatgyógyászati Kft. rövidesen új készítményt hoz forgalomba, az Anaestamin injekciót. A készítmény hatóanyaga a jól bevált ketamin, 100 mg/ml koncentrációban. Javallata egyéb szedatívumokkal kombinációban immobilizáció, nyugtatás, általános anesztézia. Az Anaestamin hatalmas előnye a jóváhagyott célállat fajok nagyon széles köre: szarvasmarha, sertés, juh, kecske, ló, nyúl, kutya, macska, tengerimalac, hörcsög, patkány, egér kezelésére egyaránt használható. Haszonállatok esetében az élelmezés-egészségügyi várakozási idő húsra 1 nap, tehéntejre 0 nap. (Az elérhető ketamin hatóanyagú készítmények nagyobb része vágásra szánt állatokban nem alkalmazható!)...

 

ANAESTAMIN 100 MG/ML OLDATOS injekció A.U.V.:

új ketamin készítmény társállatok és haszonállatok számára!

 

Az Alpha-Vet állatgyógyászati Kft. rövidesen új készítményt hoz forgalomba, az Anaestamin injekciót. A készítmény hatóanyaga a jól bevált ketamin, 100 mg/ml koncentrációban. Javallata egyéb szedatívumokkal kombinációban immobilizáció, nyugtatás, általános anesztézia. Az Anaestamin hatalmas előnye a jóváhagyott célállat fajok nagyon széles köre: szarvasmarha, sertés, juh, kecske, ló, nyúl, kutya, macska, tengerimalac, hörcsög, patkány, egér kezelésére egyaránt használható. Haszonállatok esetében az élelmezés-egészségügyi várakozási idő húsra 1 nap, tehéntejre 0 nap. (Az elérhető ketamin hatóanyagú készítmények nagyobb része vágásra szánt állatokban nem alkalmazható!) 

ANAESTAMIN

A ketamin előnye a gyors hatáskezdet, a fájdalomcsillapító hatás és a kardiovaszkuláris depresszió hiánya. A ketamin ugyanis a legtöbb szisztémás anesztetikummal szemben nem csökkenti, hanem emeli a vérnyomást, fokozza a szív teljesítményét, a légzésfunkciókat pedig széles terápiás tartományon belül kevéssé befolyásolja – bár nagyobb adagoknál, különösen macskákban, jelentkezhet légzésdepresszió. A ketamin disszociatív anesztéziát vált ki. A talamusz és a kortex közötti érző pályák blokkolásával erős analgetikus hatást, valamint az izmok fokozott tónusával járó sajátos állapotot, katalepsziát vált ki.

Az utóbbi mellékhatás csökkentésére célszerű kombinálni a ketamint xilazinnal, medetomidinnel, dexmedetomidinnel vagy azaperonnal. A ketamin és xilazin együttes adagolásnak két fő előnye van. Egyrészt a xilazin kardiovaszkuláris depresszor hatását a ketamin ellensúlyozza, másrészt a műtéthez szükséges nalgéziát a xilazin kellő mértékűre fokozza. A xilazin emellett biztosítja az izomrelaxációt, ami további előnye a kombinációnak. A ketamin–xilazin kombinációt eddig is sokféle állatfajon használták a kezelő állatorvosok, – az Anaestamin előnye az egyéb, ketamin hatóanyagú készítményekkel szemben, hogy pontos adagolási utasítást tartalmaz a hörcsög, tengerimalac és egyéb kisállatok kezelésére vonatkozóan az Anaestaminra és a kombinációban adott egyéb hatóanyagokra vonatkozóan is.

A ketamin szerepel a pszichotrop szerek listáján, használatakor a kábítószerekével azonos szabályokat kell betartani, alkalmazásához engedélyt kell kérni a kábítószerügyi hatóságtól. Alapszabály, hogy az engedély soha nem konkrét készítményre, hanem hatóanyagra vonatkozik – ha tehát a kezelő állatorvos jogosult ketamint használni, akkor az Anaestamint is használhatja az altatáshoz a korábban használt, ketamin hatóanyagú készítmények helyett.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.