HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Ketanest injekció: 25 ml kiszerelés, az ideális ketamin készítmény kisállatos praxisoknak!

A ketamin a legtöbb szisztémás anesztetikummal szemben nem csökkenti, hanem emeli a vérnyomást, fokozza a szív teljesítményét, a légzésfunkciókat pedig széles terápiás tartományon belül kevéssé befolyásolja. A súlyosan sérült betegek esetén a ketamin ezért mindmáig- az elsőként választandó szedatívumok között szerepel, kiterjedten használják az állatgyógyászatban is. A limbikus rendszer működését stimulálja, ami epilepsziás állatokban görcsöket okozhat. A fokozott görcskészség hátrányos a diagnosztikai és sebészeti beavatkozásoknál, ezért Henning Wiesner, a Müncheni Hellabrunn állatkert állatorvosa a ketamin monoterápia mellett a ketamin-xilazin kombinációt is kipróbálta az állatok kezelésére, amelyet azóta is kiterjedten használnak világszerte – a szaknyelvben Hellabrunni keverékként szokták emlegetni. A kombinációban a xilazin izomrelaxáns mellékhatását használják ki, emellett a ketamin dózisa is csökkenthető....

 

 Ketanest injekció: 25 ml kiszerelés, az ideális ketamin készítmény kisállatos praxisoknak!

 

A ketamin a legtöbb szisztémás anesztetikummal szemben nem csökkenti, hanem emeli a vérnyomást, fokozza a szív teljesítményét, a légzésfunkciókat pedig széles terápiás tartományon belül kevéssé befolyásolja. A súlyosan sérült betegek esetén a ketamin ezért mindmáig- az elsőként választandó szedatívumok között szerepel, kiterjedten használják az állatgyógyászatban is. A limbikus rendszer működését stimulálja, ami epilepsziás állatokban görcsöket okozhat.

ketamin injekció

A fokozott görcskészség hátrányos a diagnosztikai és sebészeti beavatkozásoknál, ezért Henning Wiesner, a Müncheni Hellabrunn állatkert állatorvosa a ketamin monoterápia mellett a ketamin-xilazin kombinációt is kipróbálta az állatok kezelésére, amelyet azóta is kiterjedten használnak világszerte – a szaknyelvben Hellabrunni keverékként szokták emlegetni. A kombinációban a xilazin izomrelaxáns mellékhatását használják ki, emellett a ketamin dózisa is csökkenthető.

A Ketanest injekció hatóanyaga 100 mg/ml ketamin. Indikációja rövid távú anesztézia kisebb sebészeti beavatkozások, fájdalommal járó beavatkozások esetén, mint például fog-vagy fogkő eltávolítás, tályog megnyitás, idegentest eltávolítás, stb.

A Ketanest injekció macskákban, monoterápiában vagy kombinációban is adható egyéb anesztetikumokkal. Kutyában kizárólag kombinációban szabad adni – előnyösen xilazinnal, intramuszkulárisan vagy vénásan.

A Ketanest injekció előnye a hasonló készítményekhez képest kisállat praxisban a viszonylag kicsi, 25 ml-es kiszerelés – így olyan praxisokban is gazdaságosan, hulladék megmaradása nélkül használható, ahol nem műtenek sokat, illetve a ketamin mellett egyéb készítményeket is alkalmaznak anesztéziára, így csökkentve a felhasznált ketamin mennyiségét.

 Felhasznált források:

  1. http://www.tz.de/muenchen/stadt/tierpark-hellabrunn-klagt-gegen-seinen-ex-chef-henning-wiesner-5138480.html
  2. Ketanest injekció: a termék jellemzőinek összefoglalása
 

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.