HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Ketanest injekció: az ideális ketamin készítmény kutyák és macskák számára!

A ketamint már a vietnámi háborúk során kiterjedten használták a sérültek kezelésére a gyors hatáskezdet, az erős fájdalomcsillapító hatás és a kardiovaszkuláris depresszió hiánya miatt. A ketamin ugyanis a legtöbb szisztémás anesztetikummal szemben nem csökkenti, hanem emeli a vérnyomást, fokozza a szív teljesítményét, a légzésfunkciókat pedig széles terápiás tartományon belül kevéssé befolyásolja. A súlyosan sérült betegek esetén a ketamin ezért mindmáig- az elsőként választandó szedatívumok között szerepel, és kiterjedten használják az állatgyógyászatban is. A ketamin disszociatív anesztéziát vált ki. A talamusz és a kortex közötti érző pályák blokkolásával erős analgetikus hatást, valamint az izmok fokozott tónusával járó sajátos állapotot, katalepsziát vált ki. A limbikus rendszer működését stimulálja, ami epilepsziás állatokban görcsöket okozhat....

 

 Ketanest injekció: az ideális ketamin készítmény kutyák és macskák számára!

 

A ketamint már a vietnámi háborúk során kiterjedten használták a sérültek kezelésére a gyors hatáskezdet, az erős fájdalomcsillapító hatás és a kardiovaszkuláris depresszió hiánya miatt. A ketamin ugyanis a legtöbb szisztémás anesztetikummal szemben nem csökkenti, hanem emeli a vérnyomást, fokozza a szív teljesítményét, a légzésfunkciókat pedig széles terápiás tartományon belül kevéssé befolyásolja. A súlyosan sérült betegek esetén a ketamin ezért mindmáig- az elsőként választandó szedatívumok között szerepel, és kiterjedten használják az állatgyógyászatban is.

ketanest injekció

A ketamin disszociatív anesztéziát vált ki. A talamusz és a kortex közötti érző pályák blokkolásával erős analgetikus hatást, valamint az izmok fokozott tónusával járó sajátos állapotot, katalepsziát vált ki. A limbikus rendszer működését stimulálja, ami epilepsziás állatokban görcsöket okozhat.

A fokozott görcskészség hátrányos a diagnosztikai és sebészeti beavatkozásoknál, ezért Henning Wiesner, a Müncheni Hellabrunn állatkert állatorvosa a ketamin monoterápia mellett a ketamin-xilazin kombinációt is kipróbálta az állatok kezelésére, amelyet azóta is kiterjedten használnak világszerte – a szaknyelvben Hellabrunni keverékként szokták emlegetni. A kombinációban a xilazin izomrelaxáns mellékhatását használják ki, emellett a ketamin dózisa is csökkenthető.

A Ketanest injekció hatóanyaga 100 mg/ml ketamin. Indikációja rövid távú anesztézia kisebb sebészeti beavatkozások, fájdalommal járó beavatkozások esetén, mint például fog-vagy fogkő eltávolítás, tályog megnyitás, idegentest eltávolítás, stb.

A Ketanest injekció macskákban intramuszkulárisan adagolandó, monoterápiában vagy kombinációban egyéb anesztetikumokkal. Kutyában kizárólag kombinációban szabad adni – előnyösen xilazinnal – viszont az intramuszkuláris mellett az intravénás adagolás is megengedett.

A Ketanest injekció előnye a hasonló készítményekhez képest kisállat praxisban a viszonylag kicsi, 25 ml-es kiszerelés – így olyan praxisokban is gazdaságosan, hulladék megmaradása nélkül használható, ahol nem műtenek sokat, illetve a ketamin mellett egyéb készítményeket is alkalmaznak így csökkentve a felhasznált ketamin mennyiségét.

 Felhasznált források:

  1. http://www.tz.de/muenchen/stadt/tierpark-hellabrunn-klagt-gegen-seinen-ex-chef-henning-wiesner-5138480.html
  2. Ketanest injekció: a termék jellemzőinek összefoglalása
 

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.