HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Nerfasin 100 mg/ml injekció – repülő fecskendőbe ideális!

Henning Wiesner 1972-ben lett a müncheni állatkert (Hellabrunn) állatorvosa, később igazgatóként vezette az intézményt. Az állatkerti állatoknak a kezeléshez szükséges bódítása hosszú időn keresztül megoldatlan kérdés volt, amelyre természetesen a humán készítményeket is megpróbálták felhasználni, már az A.U.V változatok megjelenése előtt is. A kulcskérdés a gyorsan kialakuló hatás és a biztonság volt. Így került a látóterébe a parenterálisan adagolt ketamin is, a hatékony NMDA antagonista. A ketamint a gyors hatáskezdet, a fájdalomcsillapító hatás és a kardiovaszkuláris depresszió hiánya miatt. A ketamin ugyanis a legtöbb szisztémás anesztetikummal szemben nem csökkenti, hanem emeli a vérnyomást, fokozza a szív teljesítményét, a légzésfunkciókat pedig széles terápiás tartományon belül kevéssé befolyásolja. A limbikus rendszer működését stimulálja, ami epilepsziás állatokban görcsöket okozhat....

 

 Nerfasin 100 mg/ml injekció – repülő fecskendőbe ideális!

 

Henning Wiesner 1972-ben lett a müncheni állatkert (Hellabrunn) állatorvosa, később igazgatóként vezette az intézményt. Az állatkerti állatoknak a kezeléshez szükséges bódítása hosszú időn keresztül megoldatlan kérdés volt, amelyre természetesen a humán készítményeket is megpróbálták felhasználni, már az A.U.V változatok megjelenése előtt is. A kulcskérdés a gyorsan kialakuló hatás és a biztonság volt.

nefrasin

Így került a látóterébe a parenterálisan adagolt ketamin is, a hatékony NMDA antagonista. A ketamint a gyors hatáskezdet, a fájdalomcsillapító hatás és a kardiovaszkuláris depresszió hiánya miatt. A ketamin ugyanis a legtöbb szisztémás anesztetikummal szemben nem csökkenti, hanem emeli a vérnyomást, fokozza a szív teljesítményét, a légzésfunkciókat pedig széles terápiás tartományon belül kevéssé befolyásolja. A limbikus rendszer működését stimulálja, ami epilepsziás állatokban görcsöket okozhat.

A fokozott görcskészség hátrányos a diagnosztikai és sebészeti beavatkozásoknál, ezért Henning Wiesner a ketamin mellett a xilazint is kipróbálta az állatok kezelésére. Wiesner végül a két szer – ketamin és xilazin – kombinációja mellett döntött, amely kitűnően bevált, ezt azóta is Hellabrunni keverék néven emlegetik a szakirodalomban.

A ketaminnal való együttes adagolásnak két fő előnye van. Egyrészt a xilazin kardiovaszkuláris depresszor hatását a ketamin ellensúlyozza, másrészt a műtéthez szükséges mértékű analgéziát a xilazin kellő mértékűre fokozza. A xilazin emellett biztosítja az izomrelaxációt, ami további előnye a kombinációnak.

Narkamon® + Nerfasin 100 mg/ml + Narkamon injekció: a jól bevált ketamin + xilazin kombináció lovak, kutyák és macskák anesztéziájára!

 
Ajánlott termékünk: NERFASINLEVET7

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.