HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Antinol kapszula: a koncentrált zöldkagyló-kivonat

Az Antinol kapszula különlegessége abban rejlik, hogy tisztított formában, koncentráltan, oldat formájában tartalmazza a zöldkagylóban található többszörösen telítetlen zsírsavakat, a zöldkagyló olajat. A PCSO-524® névre keresztelt hatóanyaga 10 tengeri eredetű szterol és 30 féle esszenciális zsírsav keveréke, amelyek között dominálnak az erőteljes gyulladáscsökkentést előidéző omega-3 komponensek. Ez a koncentrátum a hasonló hatóanyagokkal (lazac olaj, lenolaj, új-zélandi zöldkagyló por) összehasonlítva 100-200-szor intenzívebb hatást mutatott! A különböző, természetes forrásokból származó termékekben lévő esszenciális zsírsavak aránya nagyon változó: a lazacból, szardíniából vagy a makrélából származó halolajban az omega-3 / omega-6 arány 2:1, míg az Antinol kapszulában 10:1!


Miért is fontos ez?


Az omega-3 zsírsavak hatékony gyulladáscsökkentők, míg az omega-6 zsírsavak közé tartozó arachidonsav központi szerepet játszik a gyulladásos folyamatok megindításában – ízületi gyulladás esetén ezért kerülendő a nagy mennyiségben való felvételük. A szervezet működéséhez természetesen az omega-6 zsírsavakra is szükség van, de egy hasonlattal élve ízületgyulladás esetén olyan az alkalmazásuk, mintha diabetesben cukrot etetnénk a beteggel.

A fájdalommal járó degeneratív ízületi megbetegedéseket az idősebb / nagytestű kutyák közel egy negyedében (átlagosan 22%) diagnosztizálják. A fentiek alapján nem meglepő, hogy a humán terápiában használt egyéb hatóanyagokhoz hasonlóan az egyedi eljárással kivont új-zélandi zöldkagyló olaj kivonatot is kipróbálták a kutyák fájdalommal járó ízületi megbetegedéseinek kezelésében is. (Az Antinol kapszulát – más néven – számos országban forgalmazzák humán célra is.)

A zöldkagyló olajat tartalmazó Antinol® kapszula hatékonyságát hazai kiállat klinikákon is vizsgálták prospektív klinikai vizsgálatban, enyhe, közepes és súlyos fokú ízületi fájdalommal járó mozgásszervi megbetegedések kezelésében. Az eredmények szerint a kezelő állatorvos illetve a tulajdonos által megállapított sántítási érték 4 hét kezelés után az esetek 75%-ában, 8 hét kezelés után pedig 87,5%-ban javult. Egyetlen esetben sem tapasztalták az állapot romlását, illetve kedvezőtlen mellékhatás jelentkezését.

Felhasznált források:
1. http://greenlippedmusselbenefits.org/new-zealand-green-lipped-mussel-and-arthitis/
2. Food Chem. 2014 Jan 1;142:48-60.
3. http://www.stateofpethealth.com/Content/pdf/State_of_Pet_Health_2012.pdf
4. Zsolt Zentai, 2015. 01. 30.: Application of Antinol® (with polyunsaturated fatty acid compound PCSO-524)in the clinical study in dogs with lameness due to chronic degenerative joint desease
5. http://www.naturallyhealthydogs.co.uk/blog/2013/02/19/ETA-SDA-The-TOP-Inflammation-Busters.aspx
6. https://en.wikipedia.org/wiki/Perna_canalicula
7. https://hu.wikipedia.org/wiki/Omega-3_zs%C3%ADrsavak

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.