HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Fájdalomcsillapítás kutyákban és macskákban – mi a baj a vény nélküli humán paracetamol készítményekkel és az aszpirinnel?

A macskák paracetamol metabolizmusa jelentősen eltér az emberekétől: emberben a szervezetbe bevitt paracetamol 45-50 %-a glükuronizáció útján ürül ki, de a macskák esetében ez az út nem működik, mert szinte nulla a glükuronil-transzferáz enzim aktivitásuk. Emiatt máj mikroszomális enzimrendszere végzi a lebontást, nagyon toxikus metabolitokká alakítja a paracetamolt. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy macskákban a paracetamol methemoglobinémiát okoz, ellehetetlenítve az oxigénszállítást a keringésben. A toxikus tünetek sokkal gyorsabban jelentkeznek mint az emberekben, ahol a hepatotoxicitás a túladagolások fő tünete. A másik közkedvelt fájdalomcsillapító készítményünk az acetil-szalicilsav (Aszpirin): a humán terápiában gyors és hatékony, azonban Aszpirint kutyákban és macskákban tilos használni, mert súlyos gyomorvérzést okoz!...

 

 Fájdalomcsillapítás kutyákban és macskákban –

mi a baj a vény nélküli humán paracetamol készítményekkel és az aszpirinnel?

 

A macskák paracetamol metabolizmusa jelentősen eltér az emberekétől: emberben a szervezetbe bevitt paracetamol 45-50 %-a glükuronizáció útján ürül ki, de a macskák esetében ez az út nem működik, mert szinte nulla a glükuronil-transzferáz enzim aktivitásuk. Emiatt máj mikroszomális enzimrendszere végzi a lebontást, nagyon toxikus metabolitokká alakítja a paracetamolt. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy macskákban a paracetamol methemoglobinémiát okoz, ellehetetlenítve az oxigénszállítást a keringésben. A toxikus tünetek sokkal gyorsabban jelentkeznek mint az emberekben, ahol a hepatotoxicitás a túladagolások fő tünete.

fájdalom cs kutya

A másik közkedvelt fájdalomcsillapító készítményünk az acetil-szalicilsav (Aszpirin): a humán terápiában gyors és hatékony, azonban Aszpirint kutyákban és macskákban tilos használni, mert súlyos gyomorvérzést okoz!

Biztonságos és hatékony viszont kutyákban és macskákban egyaránt a meloxicam hatóanyagú Loxicom szuszpenzió, amelyet kifejezetten állatok számára fejlesztettek ki. Szájon át adagolható, jóízű, koncentrációját az állatnak szükséges dózisnak megfelelően állították be. Előnye a tablettákkal szemben, hogy egyszerű beadni és az állat nem tudja kiköpni.

A Loxicom szuszpenzió kétféle hatáserősségben érhető el: 0,5 mg/ml kutyának és macskának, valamint 1,5 mg/ml nagyobb testű kutyának. Alkalmazható a táplálékba keverve, vagy közvetlenül a szájba beadva a mellékelt adagoló fecskendő segítségével.

Rendelkezésre áll belőle injekció is, így a műtétek során alkalmazott parenterális posztoperatív fájdalomcsillapítás szükség esetén otthon folytatható ugyanazzal a hatóanyaggal, a Loxicom szuszpenzióval.

Kiadhatóság: Állatorvosi rendelvényre.

 
Ajánlott termékünk: LOXICOMNOR250

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.