HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Fájdalomcsillapítás házi kedvenceinkben: vigyázat, a cicánk vagy a kutyánk nem kisméretű ember, a vény nélkül kapható készítményekkel is bajt okozhatunk!

 A macskák paracetamol metabolizmusa jelentősen eltér az emberekétől: az emberben a szervezetbe bevitt paracetamol 45-50 %-a glükuronizáció útján ürül ki, de a macskák esetében ez az út nem működik, mert nagyon alacsony a glükuronil-transzferáz enzim aktivitásuk. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy macskákban a paracetamol methemoglobinémiát okoz, ellehetetlenítve az oxigénszállítást a keringésben. A toxikus tünetek sokkal gyorsabban jelentkeznek mint az emberekben, ahol a hepatotoxicitás a túladagolások fő tünete. A másik közkedvelt fájdalomcsillapító készítményünk az acetil-szalicilsav (Aszpirin): a humán terápiában gyors és hatékony, azonban Aszpirint kutyákban tilos használni, mert súlyos gyomorvérzést okoz!....

 

Fájdalomcsillapítás házi kedvenceinkben: vigyázat, a cicánk vagy a kutyánk nem kisméretű ember,

a vény nélkül kapható készítményekkel is bajt okozhatunk!

 

Ezért fejlesztették ki a Loxicom szuszpenziót.

 

(Megtörtént eset, egy állatorvos kollégámtól hallottam.)

Az éppen otthon lévő kamasz lány felhívta orvos édesanyját a rendelőben, hogy:

mozgásszervi gyulladás kutya

– Lázas a Cirmi, mit adjak neki?

–Nézd meg, mi van a gyógyszeres dobozban?

–Kenőcsök, paracetamol, Aszpirin, orrcsepp…

–Adjál neki egy negyed tabletta paracetamolt, abból nem lehet baj.

Cirmi, a család macskája megkapta a negyed tabletta (125 mg) paracetamolt, de nem lett tőle jobban. Sőt, mire délután elvitték volna az állatorvoshoz, megdöglött. A paracetamol ugyanis a macskák számára kiemelkedően toxikus vegyület!

A macskák paracetamol metabolizmusa jelentősen eltér az emberekétől: az emberben a szervezetbe bevitt paracetamol 45-50 %-a glükuronizáció útján ürül ki, de a macskák esetében ez az út nem működik, mert nagyon alacsony a glükuronil-transzferáz enzim aktivitásuk. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy macskákban a paracetamol methemoglobinémiát okoz, ellehetetlenítve az oxigénszállítást a keringésben. A toxikus tünetek sokkal gyorsabban jelentkeznek mint az emberekben, ahol a hepatotoxicitás a túladagolások fő tünete.

A másik közkedvelt fájdalomcsillapító készítményünk az acetil-szalicilsav (Aszpirin): a humán terápiában gyors és hatékony, azonban Aszpirint kutyákban tilos használni, mert súlyos gyomorvérzést okoz!

Összegezve: ha kutya vagy macska számára NSAID készítményre van szükségünk, akkor válasszuk a Loxicom szuszpenziót. Nagyon hatékony a fájdalommal járó mozgásszervi megbetegedésekben és műtét utáni fájdalomcsillapításban. A készítményt kifejezetten háziállatok számára fejlesztették ki, a használati utasításban megadott adagolással hatékony és tartós fájdalomcsillapítás biztosítható a gyomornyálkahártya megbízható védelme mellett.

A Loxicom hatóanyaga a meloxicam, amely számos humán gyógyszerkészítmény hatóanyaga, de nem javasolom a humán gyógyszerek használatát állatok számára, mert ahogy írtam: „a cicánk vagy a kutyánk nem kisméretű ember!” Ennek jellemzésére elég három kinetikai adat: a meloxicam eliminációs felezési ideje

Emberben ~20 óra

Házimacskában ~36 óra

Kutyában 12-36 óra a fajtától függően.

Ne kísérletezzen humán gyógyszerekkel! Ha macska vagy kutya fájdalomcsillapítására van szükség, válassza a Loxicom szuszpenzió A.U.V. készítményt!

A Loxicom szuszpenzió kétféle hatáserősségben érhető el: 0,5 mg/ml kutyának és macskának, és 1,5 mg/ml. kutyának. Alkalmazható a táplálékba keverve, vagy közvetlenül a szájba beadva a mellékelt adagoló fecskendő segítségével.

Kiadhatóság: Állatorvosi rendelvényre.

 
Ajánlott termékünk: MELOVEMDOP7

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.