HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Újdonság: Bexepril tabletta a kutyák pangásos szívelégtelenségére!

A szív-és érrendszeri gyógyszerkutatás egyik legnagyobb jelentőségű felfedezése volt a múlt században az ACE-gátlók (angiotenzim-konvertáz inhibítorok) felfedezése. A hatástani csoportból tucatnyi féle hatóanyag került forgalomba. Hatásukat a renin-angiotenzin-aldoszteron rendszeren fejtik ki az angiotenzin I – angiotenzin II átalakulás gátlásával. Az angiotenzin II az egyik legerősebb hatású érszűkítő a szervezetben, emellett proliferatív hatást gyakorol az érfal és a szív izomzatára.

Az ACE gátlókat a humán gyógyászatban vérnyomáscsökkentőként, a dilatatív kardiomiopátia kezelésében, a prote

inuria csökkentésében, akut szívizom infarktusban alkalmazzák. Számos vizsgálatban igazolták, hogy csökkentik a kardiovaszkuláris kockázatot, javítják a túlélést a kezeletlen csoporthoz képest.
Az állatorvosi készítmények között a legújabb ACE gátló a Bexepril filmtabletta kutyáknak. Hatóanyaga benazepril-hidroklorid.


Elsősorban kitágulásos szívizom-elfajulással és/vagy mitrális billentyűelégtelenséggel kapcsolatos kongesztív szívelégtelenség gyógykezelésére javallott, napi egyszeri adagolással. Kétféle hatáserősségben – 5 és 20 mg – érhető el, sült hús aromával ízesített, felezhető tabletta formájában, 28 szemes csomagolásban.


Napi adagja 0,25 mg/ttkg, ami a válaszreakció függvényében megduplázható – az adagot napi egy alkalommal kell beadni. A készítmény jól tolerált, de nagy dózisok alkalmazásakor számolnunk kell a vérnyomáscsökkentő hatással.
A Bexepril tablettát nem szabad vemhes vagy tenyésztésre szánt állatoknak adni, mert az ACE-gátlók magzatkárosító hatásúak.


Bexepril tabletta: elérhető az Alpha-vetnél!

 

Írta: dr. Tilly Péter

 

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.