HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Access VetMed

Interjú Végh Ákossal 2022. március 4.

Végh Ákossal, magyarországi tagvállalatunk, az Alpha-Vet munkatársával beszéltünk telefonon az állategészségügyről és a generikumok szerepéről. Ákos eljött a videóhívásra, mondván, hogy még 15 percet szeretne. Sürgős dolga akadt, amivel foglalkoznia kellett.

Aznapra 100 ezer ember menekült Ukrajnából Magyarországra. A magyarok humanitárius segítséget nyújtottak, szállást és élelmet biztosítottak. Sokan a kísérőállataikkal együtt érkeztek. Magyarország az állatokat is befogadta, hiszen megkapták volna az oltásokat és a mikrochipeket. Az Alpha-Vet támogatta a határon lévő állatorvosokat az állatok fogadásában, állatorvosi gyógyszereket biztosítva.

15 perc múlva Ákos visszajött és elkezdett mesélni magáról és a munkájáról.

1. kérdés: Mesélj egy kicsit magadról és a munkádról?

V: Állatorvos vagyok. Huszonöt éve végeztem, ez a személyes évfordulóm! Az első munkahelyem az Alpha-Vet állatkórházban volt. Onnan kerültem a magyar állami állategészségügyi szolgálathoz, ahol az állatvédelemért feleltem. Felelős voltam az uniós kapcsolatokért is, ami magába foglalta az uniós jogszabályok magyarországi végrehajtásáról szóló hivatalos tárgyalásokon való részvételt is. Ez egy nagyon változatos munka volt, egyik nap egy szarvasmarhatelepet ellenőriztem, másnap pedig én képviseltem hazámat Brüsszelben.

15 évvel később visszatértem az Alpha-Vethez műszaki és marketing pozícióba. Később az állatgyógyászati készítmények beszerzéséért lettem felelős. 2 évvel ezelőtt egy újonnan létrehozott részleg innovációs vezetője lettem, ahol többek között a termékkutatásért és -fejlesztésért, valamint a haszonállatokra vonatkozó szoftverfejlesztésért felelek.

2. kérdés: Meséljen többet a szoftverekről, az állatorvosi ágazat digitalizálásáról?

V: Az új állatgyógyászati gyógyszerekre vonatkozó rendelet többletmunkát jelentett az állatorvosok számára, például az antibiotikum-felírások adatgyűjtése és nyomon követése. Olyan digitális rendszerre volt szükségünk, amely megfelel az új jogi követelményeknek.

A társállatpraxisoknak már 20 éve volt saját szoftverük, de a haszonállatpraxisoknak nem volt. A Doki for Farmot azért fejlesztettük ki, hogy betöltse ezt a hiányt. Ez egy komplex és átfogó központ és platform, amely magában foglalja az összes állatorvosi tevékenységet a gyógyszerek és berendezések rendelésétől, tárolásától, felhasználásától kezdve az állatok készletgazdálkodásán, vizsgálatán és kezelésének irányításán át. Integrálódik a kormányzati adatbázisba, amely az uniós termékadatbázishoz (UPD) kapcsolódik.

A társállatpraxis-menedzsment szoftver (Doki for Vets) "állatorvosok által állatorvosoknak" fejlesztett szoftver, ami azt jelenti, hogy minden ötletüket megvalósítjuk benne, ami segít az idő- és költségmegtakarításban. Jól fogadták; jelenleg 95%-os piaci részesedéssel rendelkezünk.

3. kérdés: Meséljen egy kicsit többet az Alpha-Vetről?

V: Örülünk, hogy idén ünnepelhetjük az AlphaVet 30. évfordulóját. A cég gyökerei azonban pontosan 50 évre nyúlnak vissza, egy székesfehérvári állatkórházig, amelyet egy elismert előd állatorvos (Dr. Lanczné Dr. Schubert Zsuzsanna) vezetett. Ez egy nagyon fejlett, évente több ezer lovat és szarvasmarhát kezelő, és emellett társállatpraxissal is virágzó beutaló kórház volt. 50 éven keresztül és a mai napig 24/7-ben volt nyitva. Most az Alpha-Vet részeként teljesen felszerelt társállat-kórházként működik (CT, röntgen, ultrahang, endoszkópia stb.).

Az Alpha-Vet bábolnai gyártóüzeme 110 éves múltra tekint vissza. Akkoriban ez volt a második állatgyógyászati gyógyszergyár Európában. A bábolnai üzem megvásárlását és teljes körű rekonstrukcióját követően ma EU GMP tanúsítvánnyal rendelkezik, és porokat, tablettákat, oldatokat, szuszpenziókat, beleértve a kutyák bőr- és fülfertőzéseinek egyedi kezelését, valamint számos más állatgyógyászati gyógyszert (főként parazitaellenes szereket, antibiotikumokat) gyárt.

K: Az Alpha-Vet még mindig családi tulajdonban lévő vállalat. Ez hogyan mutatkozik meg?

V: Megmutatkozik az értékekben. Profitorientált vállalat vagyunk, amelyet az ügyfeleink számára történő értékteremtés vezet, és nagyfokú rugalmassággal tudunk gyorsan reagálni az igényeikre. A teljes ügyfélútért dolgozunk, ahol tudják, hogy minden körülmények között (pl. Covid, háború, gazdasági válság) számíthatnak ránk. Ennek elérése érdekében elköteleztük magunkat a folyamatos fejlődés mellett. Például kötelességünk minden hónapban elolvasni egy olyan könyvet, amely kapcsolódik a munkánkhoz - legyen szó vezetésről, humán erőforrás kezeléséről, termékfejlesztésről vagy állatgyógyászati készítményekről. A könyvek mellett egymástól is tanulhatunk, különösen, ha valaki új ismereteket hoz a feladatainkhoz. A kollégák agilis szervezeti módszer szerinti együttműködése nagyban hozzájárul sikerünkhöz. És hisszük, hogy csak így tudunk felelősséget vállalni egymásért és ügyfeleinkért, vigyázva a ránk bízott értékekre és a piacra.

K: Mi a szerepe a generikus állatgyógyászati készítményeknek az állategészségügyben?

V: Amit kiemelnék, az az, hogy a generikus gyógyszerek kényelmet és elérhetőséget biztosítanak az állatorvosi rendelők és gazdaságok számára. Az új bemutatók, az új fajok vagy más indikációk nagyszerű kiegészítéseket jelentenek az állatgyógyászati készítmények számára. Emellett folyamatos ellátást tudunk biztosítani, ami fontos szerepet játszik az élelmiszerlánc biztonságának garantálásában. Mint korábbi gyakorló orvos magam is mindig jó ár-érték arányt kaptam, és ezt az ügyfeleim is értékelték.

Természetesen mindkettőre szükségünk van, az originális és a generikus gyógyszerekre is. Sajnos az állatorvosok és a gazdák körében még mindig vannak régi elképzelések és hozzáállások a generikumokkal kapcsolatban. Mivel mi vagyunk a generikumok értékeinek letéteményesei, meg kell osztanunk ezt a tudást. Ezt az egyetemen kellene tanítani, hogy az állatorvos hallgatók mélyebb megértést kapjanak a termékfejlesztésről és megismerjék a generikumok előnyeit. Néhány lépést már megtettünk, és az állatorvosi tantervhez egy kiegészítő kurzust fogunk létrehozni a termékkutatásról és -fejlesztésről, amely ezt a tudást is magában foglalja.

6. kérdés: Végezetül, melyik a kedvenc állata és miért?

Gyerekkoromban egy "fehér lóról" álmodtam, amely egy lakóház harmadik emeletén volt, ahol laktunk. Általános iskola óta az volt a célom, hogy állatorvos legyek, hogy lovakat kezelhessek, és ez valóra vált. A karrierem során klinikai gyakorlaton dolgozhattam, állatjóléti felügyelő voltam, sertések viselkedését elemezhettem, és egy állatjóléti témában doktoráltam. Most a termékkutatásért és -fejlesztésért vagyok felelős. Ez egy fantasztikus holisztikus útvonal számomra. És felelősség a Földünkért és a családjainkért. Ezért szeretek állatorvos lenni.

Egyelőre néhány megmentett törpenyúl van a kertünkben, mivel a fiaim a közeli erdőben találtak rájuk kitéve.

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.