HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Indulhat az összevezetett veszettség elleni eboltás

Az állatorvosi szolgáltatást és az állategészségügyi működést tekintve a Covid19 -járvány több változást is eredményezett munkánkban, melyek közül az összevezetett veszettség elleni eboltást érintette leginkább - tegyük hozzá közegészségügyi szempontból abszolút indokoltan - a gyülekezési korlátozás bevezetése.

 

Jelen helyzetben, mikor az oltott lakosok száma még nem érte el az 5 millió főt, bizonyos korlátozások még mindig napirenden kell, hogy legyenek. Ezért a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében, továbbra is érvényesek a gyülekezéssel és maszkviseléssel, valamint a távolságtartással kapcsolatos intézkedések.

 

Mégis, akkor hogyan indulhat el az összevezetett eboltás?

 

Alapvetően a Magyar Állatorvosi Kamara, a járási hivatal és a rendőrség szerepét kell itt kiemelnünk. Az összevezetett veszettség elleni eboltást az arra kijelölt, illetve engedélyezett helyen, abban az esetben lehet elvégezni, ha ezt a tevékenységet a járási főállatorvosnak és a területileg illetékes kamarának írásban bejelenti a tevékenységet végző állatorvos.

 

Hogyan tovább, és mit kell tenni a gyülekezéssel kapcsolatos intézkedések betartása érdekében?

 

Ebben az esetben a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet passzusát kell figyelembe venni: kötelezően betartandó a 1,5 méteres védőtávolság, az orr- és szájnyílást elfedő maszk viselése, valamint el kell kerülni a csoportosulást.  Ez azt jelenti, hogy mindig az oltást bejelentő állatorvos felelőssége az, hogy fenti intézkedéseket érvényre juttassa és betartassa.

 

 

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.