HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Új hatásmechanizmus, áttörés a vírusfertőzések kezelésében! Viroplazin kapszula: széles spektrumú, orális antivirális készítmény Featured

Az immunrendszer a vírusokkal szemben többféle módon védekezik, ennek része, hogy a szervezet felismeri és elpusztítja a vírussal fertőzött sejteket. Sajnos a sejt pusztulása előtt rendszerint nagyszámú víruspartikula képződik – a fertőzés kezdeti szakaszában az immunrendszer lemaradásban van a vírusokkal szemben.

Hamarosan elérhető! A Viroplazin vény nélkül kapható, gyógyhatású állatgyógyászati készítmény – keresse az Alpha-Vetnél!

A vírusok szaporodását gátló antivirális hatóanyagok fejlesztésére az elmúlt évtizedekben hatalmas összegeket költöttek a gyógyszergyárak, ez azonban csak néhány vírus – HIV, herpes, hepatitis-C kezelésében hozott áttörést. Ezek humán készítmények, és az adott vírusra specifikusak.
Nem specifikus hatóanyagként ugyan már elérhető az interferon állatgyógyászati célra is, az csak parenterálisan alkalmazható, és rendkívül magas ára gátat szab a széleskörű használatnak.
A Viroplazin fejlesztésekor teljesen más irányt céloztak meg: ne a vírust akarjuk elpusztítani, hanem a fertőzött sejtet, még a vírustermelés megkezdése előtt! Ez a Viroplazin hatásmechanizmusának lényege és hatékonyságának alapja.

A Viroplazin egy prodrug: inaktív összetevőiből – barackmag kivonat és nátrium-tioszulfát - a vírusfertőzés indukálta gyulladásos folyamatok során termelődő enzimek hatására az aktív hatóanyagok csak a fertőzött sejten belül szabadulnak fel. Ezek, a tiocianát, a hipotiocianát és a benzaldehid a vírussal fertőzött sejtek gyors pusztulását (pyroptosisát) okozzák, még azelőtt, hogy a fertőzött sejtből megkezdődhetne az intenzív vírusürítés.
Az egészséges sejtekben ugyanakkor nincsenek jelen a fenti enzimek, ezért a hatóanyagokból nem jön létre az aktív forma. Ennek köszönhetően a Viroplazinnak jelentős túladagolás esetén sincs toxikus hatása.

Javallatok:
Kutyák és macskák minden olyan vírusbetegségében (kutya parvoenteritis, macska panleucopenia -, herpes rhinotracheitis stb.), ahol heveny-félheveny, gyulladásos tünetekben megnyilvánuló vírusfertőzés áll a megbetegedés hátterében. Baktériumos társfertőzésben antibiotikumokkal együtt is adható.
Adagolás:
A Viroplazin bontható kapszula formájában kapható, az állat szájába adva, vagy a kapszula tartalmát az eledelbe keverve adagolandó. Dózisa 5 mg/ttkg naponta 2x, 3-5 napon át. 25 mg, 50 mg és 100 mg hatáserősségben érhető el. A kezelés alatt kerüljük a fokozottan antioxidáns anyagok (C-vitamin, E-vitamin, szelén stb.) bevitelét, mert csökkentik a szer vírusellenes hatását.

 

 

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.