HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Minden, amit az antimikrobiális rezisztencia elleni védekezésről tudni kell! - Összefoglaló az AlphaVet webinárjairól

A 2021-es év elején került megrendezésre az Alpha-Vet Kft. első Antimikrobiális rezisztencia (AMR) Webinárja. A rendezvény fő célja az volt, hogy felhívja a magyarországi állatorvosok és állattartók figyelmét a 2022. januárjától életbe lépő új Európai Uniós állatgyógyászati készítményekről szóló rendelet, valamint ennek hazai jogszabályi következményeire az antibiotikumok használatával kapcsolatban, továbbá, hogy segítséget nyújtson a résztvevők számára az új szabályozás által elvártak értelmezésében, teljesítésében. A két részes online konferencián, egyedülálló módon, megszólaltak a jogalkotás, az ipar, és az akadémiai szektor képviselői is, hogy a többszáz főből álló hallgatóság a lehető legátfogóbb képet kapja az antibiotikum rezisztencia, valamint ennek leküzdésére irányuló intézkedések és lehetőségek minden oldaláról az állatgyógyászat területén.

Indulhat az összevezetett veszettség elleni eboltás

Az állatorvosi szolgáltatást és az állategészségügyi működést tekintve a Covid19 -járvány több változást is eredményezett munkánkban, melyek közül az összevezetett veszettség elleni eboltást érintette leginkább - tegyük hozzá közegészségügyi szempontból abszolút indokoltan - a gyülekezési korlátozás bevezetése.

 

Jelen helyzetben, mikor az oltott lakosok száma még nem érte el az 5 millió főt, bizonyos korlátozások még mindig napirenden kell, hogy legyenek. Ezért a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében, továbbra is érvényesek a gyülekezéssel és maszkviseléssel, valamint a távolságtartással kapcsolatos intézkedések.

Labor mint a gyakorló állatorvos segítője a mindennapi munkában

Ajánljuk figyelmetekbe a Phylaxia laboratórium bemutatkozó videóját. Az előadásból megismerhetitek a laboratórium évtizedes tapasztalaton alapuló tevékenységét, és az alkalmazott vizsgálati módszereit.

Bemutatjuk az újonnan felújított korszerű épületet, és az abban zajló munkát. Ismertetésre kerülnek a gyakrabban alkalmazott vizsgálati módszerek, amelyekből bepillantást nyerhettek a napi tevékenységeinkbe és munka módszereinkbe.

Így saját szemmel is láthatóvá válik a „titokzatos-tudományos” vizsgálati módszerek sokasága, melynek egyetlen célja az, hogy munkátokat hatékonyabbá tegyük.

Látható lesz, hogy milyen esetekben tudunk érdemleges segítséget hozzátenni a telepi problémák megoldásához. Előretekintve a jövőbe az antibiotikum felhasználás korlátozása miatti fokozott figyelem kerül a mikrobák érzékenységére és rezisztenciájára. Ennek  vonatkozásában is nélkülözhetetlen adatokat szolgáltatunk a termelőknek.

VINOP-1.2.1.-21-Pályázati lehetőség állatorvosi rendelők részére, akár 70%os támogatással

Örömmel értesítjük, hogy a VINOP-1.2.1.-21 számú pályázat tervezete szerint 2021. március 1-jétől Önnek is lehetősége nyílik támogatást igényelnie állatorvosi rendelőjének fejlesztése céljából.  A hamarosan megnyíló pályázat tervezete szerint a támogatási kérelem benyújtható IT- és diagnosztikai eszközpark bővítése, korszerűsítése vagy akár állatorvosi rendelő bővítése, fejlesztése céljából.

Lombik borjak az inkubátorból

A szarvasmarha szaporításában alkalmazott korszerű biotechnikai módszerek napjainkban kulcsfontosságú szerepet játszanak a tej- és húshasznú állományok genetikai előrehaladásának fejlesztésében, továbbá a kimagasló genetikai értékű donor egyedektől nyerhető ivadékszám növelésében.

Lehetőség az antibiotikumok kiváltására

Bronchimax hazai kipróbálási eredmények.

Antibiotikumos méhtabletta kiváltása gyógyhatású Uraksha készítménnyel, jelentős költségmegtakarítás!

Interjú Kapusi Csabával, A ZM-Nagisz Kft. szerepi Középér Major ügyvezető igazgatójával az Uraksha méhtabletta sikeres alkalmazásáról.

Rakjuk össze a mozaikot! Laboratóriumi esetismertetés

A beteg adatai: 9 hónapos leopárd gekkó (Eublepharis macularius).

Gondolatok a „gyors” vizsgálómódszerekről

Tökéletes vizsgálati módszer nincs. Ez az oka annak, hogy a módszereket validálni kell, teljesítményüket fel kell mérni, amennyiben megfelelő minőségű és ellenőrizhető eredményeket szeretnénk.

Alpha-Vet Kft. is Magyarország kiemelt exportőr partnere lett

A magyar kormány által alapított Kiemelt Exportőr Partnerségi Programhoz csatlakozott az Alpha-Vet Kft. Az erről szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Málits József, vállalatunk ügyvezetője írta alá. A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program (KEPP) egy kifejezetten magyar..

„Antibiotikum mentesen” - baromfinevelés Clostat probiotikummal

Napjainkban egyre inkább elterjedt a baromfitartók körében az a szándék, hogy a nevelés során antibiotikumot csak probléma esetén használjanak, ne prevenciós célzattal.

A vakcinázás immunológiája röviden 2. rész

A gazdaszervezet sejtjeitől függetlenül létező mikroorganizmus a gombák és a baktériumok többsége. Ezen kórokozók fertőzése esetében az immunválasz elősorban humorális útra terelődik.

Felmérés a magyarországi állatorvosok mentálhigiéniai állapotáról

Felmérés a magyarországi állatorvosok mentálhigiéniai állapotáról különös tekintettel a munkahelyi pozíció és a kiégés tüneteinek összefüggéseire.

Laboratóriumi esetismertetés

A beteg adatai: 4 éves, tojó nimfapapagáj (Nymphicus hollandicus). Kórelőzmény: A fej bal oldali felén 2 hete kezdődő és fokozatosan nagyobbodó duzzanat.

Új, állatjólléti ágazatunk igazgatója, Dr. Végh Ákos bemutatkozása

1997 decemberében szereztem diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten. 2001-ben járványtani és állategészségügyi igazgatástani szakállatorvos lettem. PhD dolgozatomat 2016-ban védtem meg.

1. oldal / 3

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.