HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

UPPETAPOL Csökkentse a hőstressz negatív hatását a tejtermelésben!

Dr. Húth Balázs

A hőstressz elleni védekezésben a tartás- és a takarmányozás technológiai elemeket komplex módon, okszerűen kell alkalmaznunk, annak érdekében, hogy az ebből eredő kártétel mértékét minimalizálni tudjuk. A szarvasmarha homeotherm faj, vagyis testhőmérséklete egy szűk intervallumon belül mozog és viszonylag független a környezettől. Az alacsony hőmérsékletet sokkal jobban viselik a tehenek, mint a meleget, pont fordítva, mint az embereknél. A tejelő teheneknél az optimális hőmérsékleti tartomány 5-18 °C- között mozog. Ennek az az oka, hogy az felvett takarmány emésztése során jelentős a ruminális hőtermelés. Egy tehén „hőtermelése“ a takarmányfelvételtől és a takarmány összetételétől (emészthetőségétől) függően elérheti az 1,5 kW-ot is.

A Healthy Livestock Projektről és annak gyakorlati következményeiről

A Healthy Livestock egy Európai Uniós kutatási program annak tanulmányozására, hogy az állat-egészségügyi és állatjólléti feltételek javítása hogyan járulhat hozzá a sertések és baromfik tartása során az antimikrobiális szerek használatának csökkentéséhez. A projekt számos európai és kínai egyetem és kutatóintézet együttműködése révén valósul meg.

Mint tudjuk, a fertőző betegségek a leggyakoribb betegségek a világon, és lehetnek nagyon súlyosak vagy akár életveszélyesek is. A bakteriális betegségek elleni gyógyszerek, másnéven antimikrobiális szerek, az ember- és állatgyógyászat történetének egyik legértékesebb találmányai, és felfedezésük óta az emberek és állatok millióinak életét mentették meg. 

 

Access VetMed

Interjú Végh Ákossal 2022. március 4.

Végh Ákossal, magyarországi tagvállalatunk, az Alpha-Vet munkatársával beszéltünk telefonon az állategészségügyről és a generikumok szerepéről. Ákos eljött a videóhívásra, mondván, hogy még 15 percet szeretne. Sürgős dolga akadt, amivel foglalkoznia kellett.

Aznapra 100 ezer ember menekült Ukrajnából Magyarországra. A magyarok humanitárius segítséget nyújtottak, szállást és élelmet biztosítottak. Sokan a kísérőállataikkal együtt érkeztek. Magyarország az állatokat is befogadta, hiszen megkapták volna az oltásokat és a mikrochipeket. Az Alpha-Vet támogatta a határon lévő állatorvosokat az állatok fogadásában, állatorvosi gyógyszereket biztosítva.

Minden, amit az antimikrobiális rezisztencia elleni védekezésről tudni kell! - Összefoglaló az AlphaVet webinárjairól

A 2021-es év elején került megrendezésre az Alpha-Vet Kft. első Antimikrobiális rezisztencia (AMR) Webinárja. A rendezvény fő célja az volt, hogy felhívja a magyarországi állatorvosok és állattartók figyelmét a 2022. januárjától életbe lépő új Európai Uniós állatgyógyászati készítményekről szóló rendelet, valamint ennek hazai jogszabályi következményeire az antibiotikumok használatával kapcsolatban, továbbá, hogy segítséget nyújtson a résztvevők számára az új szabályozás által elvártak értelmezésében, teljesítésében. A két részes online konferencián, egyedülálló módon, megszólaltak a jogalkotás, az ipar, és az akadémiai szektor képviselői is, hogy a többszáz főből álló hallgatóság a lehető legátfogóbb képet kapja az antibiotikum rezisztencia, valamint ennek leküzdésére irányuló intézkedések és lehetőségek minden oldaláról az állatgyógyászat területén.

Indulhat az összevezetett veszettség elleni eboltás

Az állatorvosi szolgáltatást és az állategészségügyi működést tekintve a Covid19 -járvány több változást is eredményezett munkánkban, melyek közül az összevezetett veszettség elleni eboltást érintette leginkább - tegyük hozzá közegészségügyi szempontból abszolút indokoltan - a gyülekezési korlátozás bevezetése.

 

Jelen helyzetben, mikor az oltott lakosok száma még nem érte el az 5 millió főt, bizonyos korlátozások még mindig napirenden kell, hogy legyenek. Ezért a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében, továbbra is érvényesek a gyülekezéssel és maszkviseléssel, valamint a távolságtartással kapcsolatos intézkedések.

Labor mint a gyakorló állatorvos segítője a mindennapi munkában

Ajánljuk figyelmetekbe a Phylaxia laboratórium bemutatkozó videóját. Az előadásból megismerhetitek a laboratórium évtizedes tapasztalaton alapuló tevékenységét, és az alkalmazott vizsgálati módszereit.

Bemutatjuk az újonnan felújított korszerű épületet, és az abban zajló munkát. Ismertetésre kerülnek a gyakrabban alkalmazott vizsgálati módszerek, amelyekből bepillantást nyerhettek a napi tevékenységeinkbe és munka módszereinkbe.

Így saját szemmel is láthatóvá válik a „titokzatos-tudományos” vizsgálati módszerek sokasága, melynek egyetlen célja az, hogy munkátokat hatékonyabbá tegyük.

Látható lesz, hogy milyen esetekben tudunk érdemleges segítséget hozzátenni a telepi problémák megoldásához. Előretekintve a jövőbe az antibiotikum felhasználás korlátozása miatti fokozott figyelem kerül a mikrobák érzékenységére és rezisztenciájára. Ennek  vonatkozásában is nélkülözhetetlen adatokat szolgáltatunk a termelőknek.

VINOP-1.2.1.-21-Pályázati lehetőség állatorvosi rendelők részére, akár 70%os támogatással

Örömmel értesítjük, hogy a VINOP-1.2.1.-21 számú pályázat tervezete szerint 2021. március 1-jétől Önnek is lehetősége nyílik támogatást igényelnie állatorvosi rendelőjének fejlesztése céljából.  A hamarosan megnyíló pályázat tervezete szerint a támogatási kérelem benyújtható IT- és diagnosztikai eszközpark bővítése, korszerűsítése vagy akár állatorvosi rendelő bővítése, fejlesztése céljából.

Lombik borjak az inkubátorból

A szarvasmarha szaporításában alkalmazott korszerű biotechnikai módszerek napjainkban kulcsfontosságú szerepet játszanak a tej- és húshasznú állományok genetikai előrehaladásának fejlesztésében, továbbá a kimagasló genetikai értékű donor egyedektől nyerhető ivadékszám növelésében.

Lehetőség az antibiotikumok kiváltására

Bronchimax hazai kipróbálási eredmények.

Antibiotikumos méhtabletta kiváltása gyógyhatású Uraksha készítménnyel, jelentős költségmegtakarítás!

Interjú Kapusi Csabával, A ZM-Nagisz Kft. szerepi Középér Major ügyvezető igazgatójával az Uraksha méhtabletta sikeres alkalmazásáról.

Rakjuk össze a mozaikot! Laboratóriumi esetismertetés

A beteg adatai: 9 hónapos leopárd gekkó (Eublepharis macularius).

Gondolatok a „gyors” vizsgálómódszerekről

Tökéletes vizsgálati módszer nincs. Ez az oka annak, hogy a módszereket validálni kell, teljesítményüket fel kell mérni, amennyiben megfelelő minőségű és ellenőrizhető eredményeket szeretnénk.

Alpha-Vet Kft. is Magyarország kiemelt exportőr partnere lett

A magyar kormány által alapított Kiemelt Exportőr Partnerségi Programhoz csatlakozott az Alpha-Vet Kft. Az erről szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Málits József, vállalatunk ügyvezetője írta alá. A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program (KEPP) egy kifejezetten magyar..

„Antibiotikum mentesen” - baromfinevelés Clostat probiotikummal

Napjainkban egyre inkább elterjedt a baromfitartók körében az a szándék, hogy a nevelés során antibiotikumot csak probléma esetén használjanak, ne prevenciós célzattal.

A vakcinázás immunológiája röviden 2. rész

A gazdaszervezet sejtjeitől függetlenül létező mikroorganizmus a gombák és a baktériumok többsége. Ezen kórokozók fertőzése esetében az immunválasz elősorban humorális útra terelődik.

1. oldal / 3

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.