HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Szőrhiányos területek gyógyítása kutyán – 2. rész.

Korábban már foglalkoztunk a kutyák szőrhiányának hátterével és a kezelés lehetőségeivel. Mostani írásunkban a kezelés másik módjára térünk ki. Alopecia számtalan okból alakulhat ki kutyákon. Két fő csoport van: öröklött és szerzett, ez utóbbin belül további kettő: gyulladásos és nem gyulladásos. E kategóriák néhány jellemző kórképét foglalja össze az alábbi táblázat....

 

 Szőrhiányos területek gyógyítása kutyán – 2. rész.

 

Korábban már foglalkoztunk a kutyák szőrhiányának hátterével és a kezelés lehetőségeivel. Mostani írásunkban a kezelés másik módjára térünk ki.

Alopecia számtalan okból alakulhat ki kutyákon. Két fő csoport van: öröklött és szerzett, ez utóbbin belül további kettő: gyulladásos és nem gyulladásos. E kategóriák néhány jellemző kórképét foglalja össze az alábbi táblázat.

 szőrhiány 2

Öröklött alopecia Szerzett alopecia
Gyulladásos Nem gyulladásos

Follikuláris diszplázia különböző formái

Fog rendellenességekhez kapcsolódó elváltozás

Allergia különböző típusai (táplálék, levegő, bolha)

Külső élősködők (bolhásság, rühösség, kullancsosság, stb.)

Atópiás dermatitis

Fakultatív pathogén Gram+, Gram- baktériumok, illetve gombák okozta fertőzéses dermatitis (leggyakoribbak Staphylococcus. aureus, St. intermedius, St. pseudointermedius, St. chromogenes, Pseudomonas aeruginosa, illetve Malassezia pachydermatis, Microsporum canis)

Ischémiás dermatopátia, dermatomyositis

Foltos szőrhullás

Alpecia X

Nyíráshoz társult alpecia

 

Természetesen minden betegség specifikus kezelést igényel, mely magába foglalja a megfelelő oki és tüneti terápiát. A tüneti terápia egyik fontos része a szőrnövekedés visszaállítása, beindítása. E célból két újszerű lehetőség áll rendelkezésre a kutyatartók számára.

A lágylézer kezelés mellett a másik lehetőség a növekedési faktorok alkalmazása. A növekedési faktorok az embrionális növekedés kezdeti stádiumában, a multipotens sejtekben találhatók. Ezek azok a sejtek, melyek még intenzív osztódásra, valamint differenciálódásra képesek és belőlük különböző szövettípusok alakulhatnak ki. Az egyes szövettípusok kialakításáért a multipotens sejtekben található növekedési faktorok felelősek. Ezeket a faktorokat használjuk ki a Humanofort gyógyászati célú felhasználásakor.

Saját tanulmányunk során 4 állatklinika betegeinek részvételével, összesen 48 kutyán vizsgáltuk a Humanofort állatok szőrének növekedésére kifejtett hatását. Szőrnyírás után 4 héttel mértük a szőr hosszát, mely a Humanofortot tartalmazó tablettát szedő állatoknál az esetek 83%-ában erőteljesebb növekedést (azaz nagyobb szőrhosszt) mutatott a placebót kapott állatok szőrnövekedéséhez képest.

A szőrnövekedés tehát mind lágylézer terápiával, mind a növekedési faktorokat tartalmazó Humanoforttal serkenthető. Az egyik növeli az aktív szőrtüszők számát, a másik pedig gyorsítja a szőr növekedését, hatásuk szinergista, ezért az eredmény látványos. Mindkét kezelési mód kíméletes és mellékhatás nélküli, a tulajdonosok könnyedén otthon is elvégezhetik.

 Felhasznált irodalom

 
Ajánlott termékünk: BIOGENICPET VITALITYBIOGENICL

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.