HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Lovak gyomorfekélye – végre Magyarországon is rendelkezésre áll AUV termék!

Normál lótartásban a lovak nem folyamatosan, hanem napszakonként kapnak enni. Ekkor nem ritkán nagy koncentrációjú abraktakarmányt is esznek. Emellett napi legalább egy edzés, mozgatás is történik. Az etetések közötti időben a savas gyomortartalmat fedő rostos réteg előbb halad tovább a vékonybelekbe, míg a savas tartalom a gyomorban marad, emellett a szénhidrátban gazdag takarmány a gyomortartalmat még inkább savas irányba mozdítja. Ezek már önmagukban is a gyomorfekély prediszpozíciós tényezői, amely elsősorban a laphámmal és hengerhámmal fedett gyomorszakasz határán kezd kialakulni....

 

Lovak gyomorfekélye – végre Magyarországon is rendelkezésre áll AUV termék!

 

Normál lótartásban a lovak nem folyamatosan, hanem napszakonként kapnak enni. Ekkor nem ritkán nagy koncentrációjú abraktakarmányt is esznek. Emellett napi legalább egy edzés, mozgatás is történik. Az etetések közötti időben a savas gyomortartalmat fedő rostos réteg előbb halad tovább a vékonybelekbe, míg a savas tartalom a gyomorban marad, emellett a szénhidrátban gazdag takarmány a gyomortartalmat még inkább savas irányba mozdítja. Ezek már önmagukban is a gyomorfekély prediszpozíciós tényezői, amely elsősorban a laphámmal és hengerhámmal fedett gyomorszakasz határán kezd kialakulni.

lovak gyomorfekélye

További hajlamosító faktorok lehetnek: stressz, istállózás, szállítás, szisztémás betegségek, más csoportba kerülés, nonszteroid és szteroid gyulladáscsökkentő kezelés.

A gyomorfekély – enyhe vagy súlyosabb formában – kimutatható a versenylovak 80-90%-ának, a sportlovak 60%-ának, a hobbylovak 50%-ának, a csikók 50%-ának.

A biztos diagnózishoz gasztroszkópiás vizsgálatra van szükség – a látvány önmagáért beszél:

(Dr. Tóth Balázs felvétele)

A gyomor savtartalmának csökkentésére számos hatóanyagot kipróbáltak már, valódi áttörést azonban a protonpumpa gátlók hoztak. Legfontosabb előnyük, hogy csak akkor gátolják a gyomorsav képződését, amikor a gyomor savtartalma magasabb a kívánatosnál – a pH emelkedésével aktivitásuk jelentősen csökken, így elkerülhető az emésztési zavarokhoz vezető hipoaciditás kialakulása.

Jelentős hiányt pótol az AUV célra kifejlesztett, omeprazol hatóanyagú protonpumpa gátló megjelenése!

Eddig – jobb híján – humán készítményeket voltak kénytelenek használni a kezelésre, de velük van egy komoly probléma: a tablettákon lévő savvédő bevonat épsége szükséges a hatáshoz. A pantoprazol hatóanyag savérzékeny – ha a ló szétrágja a takarmányba tett tablettát, a pantoprazol hatástalanná válik a gyomorban, mielőtt elérné a vékonybelet, a felszívódás helyét. (Ráadásul állatgyógyászati célra csak az omeprazolt törzskönyvezték, a pantoprazolt nem.)

A Peptizol paszta AUV célra kifejlesztett, klinikailag bizonyított hatású, omeprazol hatóanyagú protonpumpa gátló lovak részére!

 
Ajánlott termékünk: PEPTIZOLE BELSŐLEGES PASZTANOR61

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.