HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Hiszem, ha látom! Puppy, a bolognese.

Puppyt, a négy éves bolognese kant azért hozták be a rendelőbe, mert folyamatosan vakarta a jobb fülét.

A január 11-i felvételkor az állat általános állapota, étvágya jó, rektális hőmérséklete 39,1 °C. Fizikális vizsgálattal a légzőszervek, a kardiovaszkuláris rendszer, a gyomor-bél traktus, az izom- és vázrendszer, valamint a központi idegrendszer normális.

A fülek vizsgálatakor a bal fülön nem található kóros elváltozás, a jobb fülön viszont igen. A jobb fülkagyló bőre vörös, enyhén duzzadt, a hallójárat vörös és ugyancsak enyhén duzzadt. Pörkök, hólyagok, fekélyek nem láthatók a hallójárat bőrén. A hallójáratból mérsékelt mennyiségű, enyhén bűzös váladék ürül. A dobhártya ép. A hallójáratból laboratóriumi vizsgálatra mintát vettünk, a klinikai kép alapján a diagnózis Malessezia által okozott otitis externa. A hallójárat tisztítása után Marbogen Complex fülcsepp kezelést indítottunk.


Laborvizsgálati eredmény: A kenetben nagyszámú neutrophyl granulocyta, sok baktérium (pálcák) és nagyszámú sarjadzógomba látható. A tenyésztés Staphylococcus pseudointermedius és Malessezia pachydermatis jelenlétét igazolta. Egy héttel később a kontroll vizsgálaton az állat testhőmérséklete 38,6 °C, étvágya, általános állapota jó. A jobboldali fülkagyló és a hallójárat már csak enyhén kipirult, a duzzanat és a váladék mennyisége csökkent, kellemetlen szag nem érezhető. Az állat a fülét egyáltalán nem vakarja. Laborvizsgálat: a kenetben kevés europhyl granulocyta és coccus van, de sarjadzó gombák nem láthatók. A tenyésztés eredménye baktériumokra és gombákra nézve is negatív. A második kontroll vizsgálatra a felvételt követő 14. napon került sor. A testhőmérséklet 39,2°C, az étvágy, általános állapot jó. 


A jobb fülkagyló és a hallójárat bőre rózsaszín, a fülkagyló és a hallójárat duzzanata megszűnt, váladék nem ürül, kellemetlen szag nem érezhető. Az állat a fülét egyáltalán nem vakarja. Laborvizsgálat: a levett mintában kevés neurophyl granulocyta és coccus látható, sarjadzó gombák nincsenek. A tenyésztés eredménye baktériumokra és gombákra nézve is negatív. A fenti eset ismételten mutatja a Marbogen Complex fülcsepp hatékonyságát: a szinergista antibiotikum kombinációnak köszönhetően a kezelés ezúttal is sikeres volt!

 

Ajánlott termékünk: MARBOGEN COMPLEX OLDATOS FÜLCSEPP KUTYÁK SZÁMÁRA A.U.V. MARB10

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.