HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Hány nap kell egy külső hallójárat gyulladás gyógyulásához?

A Marbogen Complex fülcsepp törzskönyvezéséhez számos klinikai vizsgálatot végeztetett el az AlphaVet Kft, ezek eredményei alapján adta ki a NÉBIH a forgalomba hozatali engedélyt – ezúttal az egyik multicentrikus vizsgálat eredményeit ismertetem. A vizsgálatot magyarországi állatorvosi rendelőkben végezték. Összesen 186, otitis externával diagnosztizált kutyát vontak be – ezek közül végül 143 eset felelt meg a vizsgálat végső értékelési kritériumainak, a többiek kiestek. Leginkább azért, mert nem hozták vissza a kutyát a kontroll vizsgálatra – nyilván, mert tünetmentes lett az állat – de az eredményt így nem tudták dokumentálni a kollégák. Egyszerűen hiányzott a végpont....

 

Hány nap kell egy külső hallójárat gyulladás gyógyulásához?

Hazai randomizált klinikai vizsgálati eredmények a Marbogen Complex fülcseppel

 

A Marbogen Complex fülcsepp törzskönyvezéséhez számos klinikai vizsgálatot végeztetett el az AlphaVet Kft, ezek eredményei alapján adta ki a NÉBIH a forgalomba hozatali engedélyt – ezúttal az egyik multicentrikus vizsgálat eredményeit ismertetem.

marbogen atuto hatekonysag

A vizsgálatot magyarországi állatorvosi rendelőkben végezték. Összesen 186, otitis externával diagnosztizált kutyát vontak be – ezek közül végül 143 eset felelt meg a vizsgálat végső értékelési kritériumainak, a többiek kiestek. Leginkább azért, mert nem hozták vissza a kutyát a kontroll vizsgálatra – nyilván, mert tünetmentes lett az állat – de az eredményt így nem tudták dokumentálni a kollégák. Egyszerűen hiányzott a végpont. A vizsgálat kettős vak elrendezésű volt A Marbogen Complex mellett aktív kontrollként egy, Magyarországon jó ideje forgalomban lévő és kedvelt gyógyszerkészítményt használtunk, amely mikonazol, polimixin-B és prednizolon hatóanyagot tartalmaz, parafinos vivőanyagban. Sem a kezelő állatorvos, sem pedig a tulajdonos nem tudta, melyik készítményt tartalmazza a kezeléshez kapott műanyag tartály.

Elsősorban állatjóléti szempontok miatt döntöttünk a pozitív kontroll használata mellett, de így összehasonlító adatokat kaptunk a Marbogen Complex hatékonyságáról is. A kezelést a tulajdonos végezte, a kutyákat a 7. és 14. napra rendelték vissza kontrollra, ahol a vizsgáló állatorvos pontozással értékelte tüneteket (fájdalmasság, a duzzanat mértéke, kipirultság, a váladék mennyisége, viszketés, a szag kellemetlensége, stb.) Ez az elrendezés azt is jelentette, hogy a rövidebb idő alatt gyógyult eseteket a vizsgálatban csak úgy tudták rögzíteni, mintha csak a 7., illetve a 14. napra lettek volna tünetmentesek.

Az eredmények az alábbi grafikonon láthatók – zölddel a Marbogen Complex, lilával az aktív kontrollal kezelt állatok gyógyulási aránya a 7. ill. 14. napon. A 7. napon mért eredmények: a Marbogen Complex-szel kezelt betegek 55%-a meggyógyult, a referens termék esetében ez az arány 26% volt. A 14. napra a Marbogen Complex kezelés 94%-ban bizonyult eredményesnek, a kontroll terméknél a betegek 68%-a lett tünetmentes. Az átlagos gyógyulási idő a Marbogen Complex esetében másfél nappal volt rövidebb, mint a kontroll terméknél (8,5/10 nap).

A viszketés szerepe: az otitis externa egyik látványos tünete a viszketés – ami egyrészt kellemetlen, másrészt vakaródzásra ingerli az állatot, amellyel a gyógyulófélben lévő fület visszafertőzi – hiszen a lábvég nem steril. A Marbogen Complex kezelés átlagosan egy nappal rövidítette le a viszketés fennállásának időtartamát a referens gyógyszerkészítményhez képest – a Marbogen hatását a viszketés csökkentésére az alábbi grafikon mutatja:

marbogen grafikon

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.