HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Ki kell-e tisztítani a kutya hallójáratát a Marbogen Complex fülcseppel való kezelés előtt?

A kérdést egy kolléga tette fel nekem néhány hete egy rendezvényen, amikor előadást tartottam a Marbogen Complex fülcseppről. Első ránézésre magas labdának tűnik a felvetés, hiszen a külső hallójárat kitisztítása a kezelés első lépése – ezzel azonban ő is nyilván tisztában volt. A kérdés a krónikus esetekre nézve indokolt, amikor a duzzanat miatt a hallójárat gyakorlatilag átjárhatatlan, a bejuttatott fültisztító folyadékot nem tudjuk kitörölni, és a mélyebb szakaszból a kutya sem tudja eltávolítani a fej rázásával. Ilyen esetekben lehet szükség az altatásban végzett endoszkópos fültisztításra – amennyiben rendelkezik ilyen eszközzel az állatorvos – illetve ekkor folyamodunk a külső hallójárat feltárásához (Hinz-féle műtét).

marbogen1

A kérdést egy kolléga tette fel nekem néhány hete egy rendezvényen, amikor előadást tartottam a Marbogen Complex fülcseppről.

Első ránézésre magas labdának tűnik a felvetés, hiszen a külső hallójárat kitisztítása a kezelés első lépése – ezzel azonban ő is nyilván tisztában volt. A kérdés a krónikus esetekre nézve indokolt, amikor a duzzanat miatt a hallójárat gyakorlatilag átjárhatatlan, a bejuttatott fültisztító folyadékot nem tudjuk kitörölni, és a mélyebb szakaszból a kutya sem tudja eltávolítani a fej rázásával. Ilyen esetekben lehet szükség az altatásban végzett endoszkópos fültisztításra – amennyiben rendelkezik ilyen eszközzel az állatorvos – illetve ekkor folyamodunk a külső hallójárat feltárásához (Hinz-féle műtét).

Tipikusan ilyen eset volt az a Shar Pei, amelyet a székesfehérvári állatkórházunkba hoztak be nemrég. A kutyának legalább fél éve fennálló otitis externája volt, a város valamennyi állatorvosánál próbálkoztak a kezeléssel, az összes létező fülcseppet kipróbálták már – de rövid, átmeneti javuláson kívül egyikkel sem értek el érdemi eredményt. Dr. Somogyi Rita, az állatkórház vezetője vázolta a lehetőségeket a tulajdonosnak – köztük a Hinz műtétet is – és felajánlotta a Marbogen Complex fülcseppet is, amely akkortájt került forgalomba.

A tulajdonos azonban már nem hitt az újabb fülcseppekben, ragaszkodott a műtéthez, amelyet el is végeztek – de emellett a Marbogen Complex-et is csepegtették az állat fülébe.

Az eredmény meghökkentő volt: a 6. napra, a kontroll vizsgálat idejére a hallójárat duzzanata teljesen lelohadt, átjárhatóvá vált, a gyulladásos tünetek minimális mértékűre csökkentek. Ahogy Somogyi doktornő fogalmazott: – Ezúttal feleslegesen végeztünk el egy műtétet…

 

Írta: dr. Tilly Péter

 
Ajánlott termékünk: MARBOGENMARB10

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.