HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Fogproblémák

Már biztosan sok Gazdában merült fel a tény, hogy kedvencének időnként kellemetlen szagú a lehelete. Ennek okai lehetnek különböző belgyógyászati problémák is, de leggyakrabban a nem megfelelő szájhigiénia áll a háttérben. Kutyáink, macskáink fogazata a miénktől eltérő nyál pH miatt nem szuvasodni kezd, hanem sokkal masszívabb fogkő szokott náluk képződni, mint nálunk. A fogkő sok kalcium sót és baktériumot tartalmaz, amely egy idő után vastagodni kezd. Beférkőzik az íny és a fog közé, ezáltal tönkreteszi a fog természetes védelmét és ínygyulladást okoz. A folyamat eredménye, hogy a fog kilazul, kihullik, az íny pedig fájdalmasan kipirul és érzékennyé válik, emiatt a kedvencünk nem fog szívesen rágni ..

 

Fogproblémák

 

Kutyáink, macskáink fogazata a miénktől eltérő nyál pH miatt nem szuvasodni kezd, hanem sokkal masszívabb fogkő szokott náluk képződni, mint nálunk. A fogkő sok kalcium sót és baktériumot tartalmaz, amely egy idő után vastagodni kezd. Beférkőzik az íny és a fog közé, ezáltal tönkreteszi a fog természetes védelmét és ínygyulladást okoz. A folyamat eredménye, hogy a fog kilazul, kihullik, az íny pedig fájdalmasan kipirul és érzékennyé válik, emiatt a kedvencünk nem fog szívesen rágni. Amit ebből mi Gazdik észreveszünk, hogy a kutyánk éhes, de óvatosan rág, rossz a lehelete, néha fokozottan nyálzik, és pár vércsepp is lehet a nyálában. A kutyák, macskák szemfogait minden Gazda meg tudja vizsgálni saját kedvencén. Ha azon barnás kövesedés alakult ki, akkor itt az idő egy fogkő eltávolításra.

Ez a betegség nem csupán kellemetlen, de komolyabb, általános következményekkel is járhat - a baktériumok a véráramba kerülve veseinfarctusokat, szívbetegséget is okozhatnak.

Mit tehetünk a fogkövek ellen?

Egy ultrahangos fogkő eltávolító készülékkel a fogkő szépen, maradéktalanul eltávolítható. Az állatok ezt éberen nem viselik el, emiatt a kezelés minden esetben általános bódításban történik.

Megelőzésre is van lehetőség. Fontos, hogy a kutya, macska sokat rágjon, és ha időnk engedi, mossuk meg nyugodtan a kutyánk fogát (állatoknak való fogkrémmel).

Írta: dr. Mietsch Rita

 
Ajánlott termékünk: PLAQUEOFPLAQUEOF4

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.