HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Egy ivartalanítás folyamata

Sok gazdi keres meg minket, azzal, hogy hogyan is történik egy ivartalanítás Kórházunkban. Az ivartalanítás az egyik leggyakoribb műtéti beavatkozások egyike, teljes érzéstelenítésben, altatásban, steril körülmények között történik. A beavatkozásra időpontfoglalás szükséges. A megbeszélt napon a reggeli órákban megérkezik a páciens, aki előző este óta koplalt. A recepción való adatfelvételt követően, az asszisztensek átveszik az állatot,majd a beleegyező nyilatkozat aláírása után a Gazdik nálunk hagyják kedvencüket. Ezután következik az általános állatorvosi vizsgálat: súly,- és testhőmérés, légzés, - és szívműködés meghallgatása. Ezek során sokszor egyéb problémákra is fény derülhet. Ha minden rendben ..

 

Egy ivartalanítás folyamata

 

Sok gazdi keres meg minket, azzal, hogy hogyan is történik egy ivartalanítás Kórházunkban. Az ivartalanítás az egyik leggyakoribb műtéti beavatkozások egyike, teljes érzéstelenítésben, altatásban, steril körülmények között történik.

A beavatkozásra időpontfoglalás szükséges. A megbeszélt napon a reggeli órákban megérkezik a páciens, aki előző este óta koplalt. A recepción való adatfelvételt követően, az asszisztensek átveszik az állatot,majd a beleegyező nyilatkozat aláírása után a Gazdik nálunk hagyják kedvencüket. Ezután következik az általános állatorvosi vizsgálat: súly,- és testhőmérés, légzés, - és szívműködés meghallgatása. Ezek során sokszor egyéb problémákra is fény derülhet. Ha minden rendben, vénakanül behelyezése és egy csepp vér levétele következik, melyből vérképet készítünk, ezzel is a biztonságos altatást előkészítve. 

A műtét előtti premedikáció során az állat megkapja a gyógyszereket (izomlazítók, fertőzésmegelőző antibiotikum, vérzés-és fájdalomcsillapító, altatószer). Légcsőtubus behelyezése, altatógépre történő helyezés, cseppinfúzió bekötése, a műtéti terület gondos fertőtlenítése, az életfunkciók teljes körű ellenőrzése monitorozással a következő lépés, majd kezdődhet a műtét. 

A beavatkozás végeztével az ébredés szervi funkcióinak ellenőrzése, utóvérzés vizsgálata, légutak átjárhatóságának felügyelete, és az állat csendes, meleg, nyugodt helyen való ébredésének biztosítása a feladatunk. A pácienseket ébren adjuk haza még aznap. A műtéti seb otthoni kezelést nem igényel, egyetlen ellensége van csak, ez pedig a nyalogatás, amit meg kell akadályozni védőgallér használatával. A műtétet követően 3 nappal sebkontrollra és ismétlő antibiotikum injekcióra visszavárjuk a pácienst, majd a műtét utáni 10-14. napon varratszedés. 

Elmondható, hogy az ivartalanított állatok egészségesebbek és így élethosszuk évekkel növelhető. Mielőbb ivartalaníttassa Kedvencét!

 
Ajánlott termékünk: NERFASINLEVET7

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.