HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Egy ivartalanítás folyamata

Sok gazdi keres meg minket, azzal, hogy hogyan is történik egy ivartalanítás Kórházunkban. Az ivartalanítás az egyik leggyakoribb műtéti beavatkozások egyike, teljes érzéstelenítésben, altatásban, steril körülmények között történik. A beavatkozásra időpontfoglalás szükséges. A megbeszélt napon a reggeli órákban megérkezik a páciens, aki előző este óta koplalt. A recepción való adatfelvételt követően, az asszisztensek átveszik az állatot,majd a beleegyező nyilatkozat aláírása után a Gazdik nálunk hagyják kedvencüket. Ezután következik az általános állatorvosi vizsgálat: súly,- és testhőmérés, légzés, - és szívműködés meghallgatása. Ezek során sokszor egyéb problémákra is fény derülhet. Ha minden rendben ..

Fertőző kevésvérűség és más fertőző betegségek

Szeretettel meghívunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesületének közös munkacsoportja szervezésében rendezett kerekasztal beszélgetésre, melyet 2016. február 12-én, pénteken a NÉBIH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság Tábornok utca 2. "B" épületi előadó termében tartunk. A rendezvény célja a hazai lóállományok fertőző betegségekkel szembeni hatékonyabb védekezésének kialakítása, melyhez a lovas ágazat minden képviselőjének együttes munkájára szükség van. A kerekasztal beszélgetést megelőző előadások között elhangzik Prof. Josh Slater (PhD BVM&S, Royal Veterinary College, University of London) ..

Fogproblémák

Már biztosan sok Gazdában merült fel a tény, hogy kedvencének időnként kellemetlen szagú a lehelete. Ennek okai lehetnek különböző belgyógyászati problémák is, de leggyakrabban a nem megfelelő szájhigiénia áll a háttérben. Kutyáink, macskáink fogazata a miénktől eltérő nyál pH miatt nem szuvasodni kezd, hanem sokkal masszívabb fogkő szokott náluk képződni, mint nálunk. A fogkő sok kalcium sót és baktériumot tartalmaz, amely egy idő után vastagodni kezd. Beférkőzik az íny és a fog közé, ezáltal tönkreteszi a fog természetes védelmét és ínygyulladást okoz. A folyamat eredménye, hogy a fog kilazul, kihullik, az íny pedig fájdalmasan kipirul és érzékennyé válik, emiatt a kedvencünk nem fog szívesen rágni ..

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.