HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Borrelym 3 vakcina akciós áron: háromszoros védelem a kutya Lyme borreliózisával szemben!

Magyarországon a Borrelia fertőzések kb. 90 százalékát három törzs okozza: Borrelia burgdorferi, a B. afzelii és a B. garinii.

Jelenleg háromféle vakcina érhető el a piacon: a Borrelyme 3 vakcina mindhárom törzset tartalmazza, míg a Biocan B csak a B. afzelii és a B. garinii törzset, a Merilyme vakcina pedig csak a B. burgdorferit. Ezért, amennyiben a Borrelyme 3 vakcinához hasonlóan széleskörű védettséget szeretnénk biztosítani, akkor egyidejűleg a Biocan B és a Merilyme vakcinát is be kellene adnunk a kutyáknak. Ezek a vakcinák nem szívhatók össze, ilyen használatuk dupla munkát jelent a kezelő állatorvosnak.

 

Ráadásul a Borrelia vakcinák nem olcsók, ezért a Biocan B és a Merilyme együttes használata kétszer akkora költséget jelent a tulajdonos számára, mintha csak a három komponensű Borrelyme 3 vakcinát adnák be.

 

A Borrelym 3 vakcina most kiemelt kedvezménnyel, 2.800 Ft+ÁFA/adag áron érhető el a készlet erejéig!

 

Az akciós tétel lejárati ideje 2020. március 15.

 

A Lyme borreliózis klinikai jelentőségének megítélése változó az állatorvosok körében, mert lappangási ideje hosszú, és a kialakult fertőzést gyakran nem ismerik fel, félrediagnosztizálják.
Ugyanakkor dr. Lakos András vizsgálatai szerint a Magyarországon befogott kullancsok fertőzöttségi aránya a területtől függően 12-50% között mozog, ezzel hazánk a legfertőzöttebb területek közé tartozik Európában.

 

A betegség elleni védekezésben a megelőzésre kell helyeznünk a hangsúlyt, mert a kullanccsípést követően Borreliák aktív mozgással behatolnak a szövetek közé, és már 12 óra múlva kimutathatók az ízületekben és a synovialis folyadékban is. Ezek a helyek a szervezet immunrendszere és a gyógyszeres kezelés számára egyaránt nehezen hozzáférhetők, ezért a kialakult borreliózis esetén az antibiotikus kezelést több hétig, hónapig is folytatni kell, és sikere nem garantálható. Ilyenkor már a vakcinázás is hatástalan.
A fertőzés az embereket is érinti – beszédes, hogy azt a tulajdonost vagy állatorvost, aki maga is átesett már a Lyme fertőzésen, már nem szükséges győzködni a vakcinázás fontosságáról.

 

A kórokozó vadon élő rezervoár fajokban – pocok, egér, feketerigó, fácán sirály – marad fenn, amelyek a baktérium tünetmentes hordozói. Ezekről a fajokról kullancsok (Ixodes fajok) közvetítésével kerül át kutyára és emberbe, amelyekben a betegség kialakul.
A kullancs maga is hordozó, sőt a fertőzés a lerakott peték útján is átjuthat a kullancs utódaira.

 

A borreliózis idült, többéves lefolyású betegség, lappangási ideje több hónap. Kutyában leggyakoribb klinikai formája a recidiváló ízületgyulladás – ennek hátterében a B. burgdorferi szokott állni, de előfordul az idegrendszeri érintettség – neuroborreliózis is, amelynek leggyakoribb kórokozója a B. garinii. Harmadik formája a bőrgyulladás, többnyire B. afzelii fertőzés esetén.
Gyakoriak a kevert fertőzések. Elhúzódó esetekben leírták a vese és szív károsodását is.
Dr. Kiss Gabriella adatai szerint szerológiai vizsgálattal az esetek 70 százalékában kevert B. burgdorferi és B. afzelii, 30 százalékban pedig B. garinii fertőzést mutattak ki a közép-magyarországi régióban.

 

A Borrelym 3 vakcinát 12 hetes kortól lehet alkalmazni, az alapimmunizáláshoz két adagot kell beadni három hetes időközzel.
A vakcinázást úgy kell időzíteni, hogy a kullancsinvázió megjelenése előtt kialakulhasson az állatban a védettség. A védettség fenntartásához évente emlékeztető oltásban kell részesíteni a kutyát.

 

Írta: Dr. Tilly Péter

 

Felhasznált források:
1. http://www.kullancs.hu/laikusoknak/7
2. http://allatesember.hu/hirek.php?id=3
3. Borrelym 3 vakcina: A készítmény jellemzőinek összefoglalása

 

 

Read 347 times Last modified on hétfő, 17 február 2020 15:34

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.