HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Szőrhiányos területek gyógyítása kutyán

A szőrhiány a kutyák bőrgyógyászati elváltozásaiban gyakran tapasztalható tünet. Gyengíti a köztakaró funkcióját, esztétikailag is hátrányos, de alapvetően felhívja a figyelmet valamely, a szervezetben zajló kórfolyamatra. Alopecia számtalan okból alakulhat ki kutyákon. Két fő csoport van: öröklött és szerzett, ez utóbbin belül további kettő: gyulladásos és nem gyulladásos. E kategóriák néhány jellemző kórképét foglalja össze az alábbi táblázat....

 

 Szőrhiányos területek gyógyítása kutyán

 

A szőrhiány a kutyák bőrgyógyászati elváltozásaiban gyakran tapasztalható tünet. Gyengíti a köztakaró funkcióját, esztétikailag is hátrányos, de alapvetően felhívja a figyelmet valamely, a szervezetben zajló kórfolyamatra.

szőrhiányos terület kutyán

Alopecia számtalan okból alakulhat ki kutyákon. Két fő csoport van: öröklött és szerzett, ez utóbbin belül további kettő: gyulladásos és nem gyulladásos. E kategóriák néhány jellemző kórképét foglalja össze az alábbi táblázat. 

Öröklött alopecia Szerzett alopecia
Gyulladásos Nem gyulladásos

Follikuláris diszplázia különböző formái

Fog rendellenességekhez kapcsolódó elváltozás

Allergia különböző típusai (táplálék, levegő, bolha)

Külső élősködők (bolhásság, rühösség, kullancsosság, stb.)

Atópiás dermatitis

Fakultatív pathogén Gram+, Gram- baktériumok, illetve gombák okozta fertőzéses dermatitis (leggyakoribbak Staphylococcus. aureus, St. intermedius, St. pseudointermedius, St. chromogenes, Pseudomonas aeruginosa, illetve Malassezia pachydermatis, Microsporum canis)

Ischémiás dermatopátia, dermatomyositis

Foltos szőrhullás

Alpecia X

Nyíráshoz társult alpecia

Természetesen minden betegség specifikus kezelést igényel, mely magába foglalja a megfelelő oki és tüneti terápiát. A tüneti terápia egyik fontos része a szőrnövekedés visszaállítása, beindítása. E célból két újszerű lehetőség áll rendelkezésre a kutyatartók számára.

Az egyik a lágylézer terápia. A lágylézer terápiás használatának alapjait Mester Endre professzor és munkatársai dolgozták ki a ’60-as évektől. Munkájuk világszerte ismertté és elismertté vált mind a humán mind az állatgyógyászatban. Egy 2014-ben elvégzett olaszországi vizsgálatban 7, nem gyulladásos alopeciában szenvedő kutyát vetettek lágylézer terápia alá (egyidejűleg 13x16 mW-os (470 nm), 4x50-os mW (685 nm) és 4x200 mW-os (830 nm) sugárzó fejjel). Egy kutya biopsziás bőrmintáját szövettanilag is megvizsgálták. Azt találták, hogy a 7 kutyából 6 esetében jelentős szőrnövekedés volt tapasztalható. Ezeknél az állatoknál a szőrtüszők a bőrfelszín 18%-át foglalták el, míg a kezeletlen kontroll csoportban csak 11, és a szőrt növesztő tüszők aránya 93% volt, míg a kezeletlen csoportban csak 9%!

 Felhasznált irodalom

 
Ajánlott termékünk: BIOGENICPET VITALITYBIOGENICL

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.