HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Ausztriai állatorvosok kérdései az AlphaDerm Plus Spray használatával kapcsolatban.

Az AlphaDerm Plus Spray-t már számos uniós tagállamban törzskönyvezte az Alpha-Vet Kft. A használat során a külföldi kollégák több olyan kérdést tettek föl számunkra, amelyek a magyarországi állatorvosok számára is érdekesek lehetnek. Az alábbi kérdéseket az Ausztriában praktizáló osztrák kisállat–specialistáktól kaptuk....

 

 Ausztriai állatorvosok kérdései az AlphaDerm Plus Spray használatával kapcsolatban

 

Az AlphaDerm Plus Spray-t már számos uniós tagállamban törzskönyvezte az Alpha-Vet Kft. A használat során a külföldi kollégák több olyan kérdést tettek föl számunkra, amelyek a magyarországi állatorvosok számára is érdekesek lehetnek. Az alábbi kérdéseket az Ausztriában praktizáló osztrák kisállat–specialistáktól kaptuk:

alphaderm

 –Lehetséges-e a használati utasításban megadottnál magasabb dózisban alkalmazni az AlphaDerm Plus Spray-t?


Válasz: A kezelő állatorvos a saját felelősségére elvileg eltérhet a használati utasítástól, de az AlphaDerm Plus Spray esetében erre nincsen szükség. A használati utasításban jóváhagyott adagolással az elvégzett klinikai vizsgálatok alapján a kezelt kutyák 96%-ában legfeljebb 14 napos kezelés után olyan mértékben javultak a tünetek, hogy az állatot a kezelő állatorvos gyógyultnak nyilvánította.
Ennek alapján szükségtelen a dózis emelése, felesleges nagyobb adagot használni – hiszen éppen a klinikai tapasztalatok alapján hagyta jóvá a hatóság a megadott dozírozást.
Ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmet a kezelések előtti megfelelő sebtoalett elvégzésére. A kezelendő felületről a kezelés előtt le kell nyírni a szőrt, és a sebfelületről el kell távolítani a sebváladékot, hogy a gyógyszer eljusson a bőrfelszínig és ki tudja fejteni a hatását.
A fedett sebfelszínre feleslegesen spriccelünk nagyobb adagot – ha a készítmény nem éri el a bőrfelületet, nem tudja kifejteni az elvárt terápiás hatást.

– Ha egy kutyának egyidejűleg több helyen is jelentkezik bőrelváltozása (Hot Spot), kezelhető-e az állat teljes testfelülete egyszerre, vagy egyenként kell kikezelni a lokális elváltozásokat?

Válasz: Ha a betegen egyidejűleg több, izolált bőrelváltozást találunk, azok kezelhetők egymással egy időben, a készítmény jóváhagyott adagolása szerint.
Amennyiben viszont az allergiás elváltozások a test nagy részére kiterjednek, akkor szisztémás kezelésre is szükség van. Az AlphaDerm Plus Spray lokális kezelésre indikált, a teljes test kezelésre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre vizsgálati adatok.
Nagy kiterjedésű, valamint mélyre ható elváltozások, fertőzések esetén az AlphaDerm Plus kezelést szisztémás terápiával is ki kell egészíteni az elérhető maximális hatékonyság érdekében.

 Felhasznált források:

AlphaDerm Clinical Study (törzskönyvezési dokumentáció)

AlphaDerm Plus Spray SPC

 
Ajánlott termékünk: ALPHA-DERM PLUS A.U.V.ALPH7

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.