HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

A tavaszi virágzási ciklusnak ugyan már vége, azonban legtöbb gondot okozó parlagfű szezon még javarészt előttünk áll. Ez házi kedvenceinknél ugyanúgy sok gondot okoz, mint az embereknél – megjelenési formájában viszont nem légúti, hanem bőrtünetek és az otitis externa dominál. Az allergia köztudottan az immunrendszer túlérzékenységi reakciója az állat környezetben megtalálható anyagokra, mint pl. pollenek, gomba spórák, ektoparaziták, ételek, gyógyszerek és egyéb vegyi anyagok, stb. Amennyiben a szervezet szenzibilizálódott, az allergiás reakciót már minimális mennyiségű allergén is kiválthatja, de az allergén mennyiségének növekedésével a tünetek erősödnek. A szenzibilizáció élethosszig fennmarad, és az életkor előrehaladásával ismétlődő expozíció esetén a kórkép egyre súlyosabb formában jelentkezik....

 

 Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

 

A tavaszi virágzási ciklusnak ugyan már vége, azonban legtöbb gondot okozó parlagfű szezon még javarészt előttünk áll. Ez házi kedvenceinknél ugyanúgy sok gondot okoz, mint az embereknél – megjelenési formájában viszont nem légúti, hanem bőrtünetek és az otitis externa dominál.

pollen

Az allergia köztudottan az immunrendszer túlérzékenységi reakciója az állat környezetben megtalálható anyagokra, mint pl. pollenek, gomba spórák, ektoparaziták, ételek, gyógyszerek és egyéb vegyi anyagok, stb. Amennyiben a szervezet szenzibilizálódott, az allergiás reakciót már minimális mennyiségű allergén is kiválthatja, de az allergén mennyiségének növekedésével a tünetek erősödnek. A szenzibilizáció élethosszig fennmarad, és az életkor előrehaladásával ismétlődő expozíció esetén a kórkép egyre súlyosabb formában jelentkezik.

A leghatékonyabb védekezési mód az allergénnel való érintkezés megszakítása – pl. az ektoparaziták irtásával – a pollenek eltávolítása viszont többnyire nem oldható meg.

Kutyák esetében a pollenallergia elsősorban bőrtüneteket okoz – atopiás dermatitis, „hot spot”, otitis externa. Ezek rendkívül kellemetlenek az állatnak, a viszketés miatt az érintett területet kivakarják, nyalogatják; gyakoriak a másodlagos gombás és bakteriális fertőzések, ezért ezeket az eseteket feltétlenül kezelni kell.

Az akut tüneti kezelésre ideális választás a Dexa-ject 2 mg/ml injekció. Hatóanyaga, a dexametazon jól ismert, megbízható szteroid gyulladáscsökkentő, amelynek hatékonyságát hosszú távú klinikai tapasztalat támasztja alá.

A Dexa-ject 2 mg/ml injekció adagja kutyákban 0,1 mg/ttkg, ami megfelel 0,5 ml/10 ttkg oldatnak.

A Dexa-ject 2 mg/ml injekció előnye a rendkívül gyors hatáskezdet: intramuszkuláris alkalmazás esetén a maximális plazmakoncentrációt már 20 perccel a beadást követően eléri. A kezelés gyorsan és látványosan csökkenti az allergiás tüneteket, csökken a viszketés és a fájdalom. Szükség esetén a kezelés 24-48 óra múlva megismételhető.

Másodlagos fertőzések esetén (Malassezia pachydermatis, Staphylococcus pseudointermedius, Pseudomonas aeruginosa) a kezelést AlphaDerm Plus Spray használatával célszerű folytatni, amely nagyon hatékony védelmet nyújt a baktériumokkal és a gombákkal szemben. A kezelést a tulajdonos otthon is kényelmesen el tudja végezni – a spray gyógyszerformának köszönhetően a seb érintése nélkül.

 
Ajánlott termékünk: DEXA-JECT INJEKCIÓ A.U.V.DOP5

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.