HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Bőr és szőr elváltozások: a leggyakoribb kórkép a rendelőbe behozott kutyák között!

A kutyákkal foglalkozó állatorvos gyakran találkozik a bőr és a szőrzet különböző eredetű megbetegedéseivel – szőrhullással, bőrgyulladással. Dr. Elizabeth Lund (epidemiológus – biostatisztikus, az amerikai Banfield állatkórház hálózat szakértője) 1,3 millió beteg adatait elemezte. Statisztikája alapján a szőr és bőrelváltozások prevalenciája a legmagasabb valamennyi kórkép közül: a rendelőbe behozott kutyák 20 százalékban diagnosztizáltak különböző hátterű bőrgyulladásokat, amelyeknek a negyedében valamilyen fertőzés is fennállt. Richard Halliwell, (Endinburgh, Királyi Állatorvosi Főiskola) vizsgálatai szerint az Egyesült Királyságban a bőrgyulladások aránya 24% volt az állatorvosi praxisokban kezelt kutyák között....

 

Bőr és szőr elváltozások: a leggyakoribb kórkép a rendelőbe behozott kutyák között! 

 

A kutyákkal foglalkozó állatorvos gyakran találkozik a bőr és a szőrzet különböző eredetű megbetegedéseivel – szőrhullással, bőrgyulladással. Dr. Elizabeth Lund (epidemiológus – biostatisztikus, az amerikai Banfield állatkórház hálózat szakértője) 1,3 millió beteg adatait elemezte. Statisztikája alapján a szőr és bőrelváltozások prevalenciája a legmagasabb valamennyi kórkép közül: a rendelőbe behozott kutyák 20 százalékban diagnosztizáltak különböző hátterű bőrgyulladásokat, amelyeknek a negyedében valamilyen fertőzés is fennállt. Richard Halliwell, (Endinburgh, Királyi Állatorvosi Főiskola) vizsgálatai szerint az Egyesült Királyságban a bőrgyulladások aránya 24% volt az állatorvosi praxisokban kezelt kutyák között.

rendelőbe behozott kutya

A másodlagos fertőzés gyakori probléma

A pyoderma az esetek 95 százalékában valamilyen hajlamosító tényező talaján alakul ki (bolha ekcéma, allergiás bőrgyulladás, hot spot, stb.). Az atópiás állapot többszörösére növeli a másodlagosan jelentkező bőrbetegségek gyakoriságát.

A pyoderma és az eseteknek többségében kevert a fertőzés formájában jelentkezik: Gram+ és Gram– baktériumok, valamint gombák (Malassezia pachydermatis) okozzák, ezért széles spektrumú antibiotikumot kell alkalmaznunk, gombaellenes kezeléssel kombinálva. Nem szabad megfeledkeznünk a hatékony szteroid gyulladáscsökkentő alkalmazásáról sem, mert az állat az érintett területet vakarja, nyalogatja, ezzel hátráltatja a gyógyulást és elősegíti a fertőzést.

Dexaject 2 mg/ml injekció: a kutyák és macskák gyulladással járó vagy allergiás betegségeinek kezelésére!

A felülfertőzött esetekben – (Staphylococcus, Pesudomonas, Malassezia) pedig az AlphaDerm Plus spray az ajánlott megoldás.

Felhasznált források:

  1. http://www.banfield.com/getmedia/34ffd1bf-65e2-4d73-9d81-493231df3d91/4_2-The-epidemiology-of-atopic-dermatitis
  2. Halliwel, R. EJCAP - Vol. 19 - Issue 3 December 2009.
  3. http://www.drugs.com/monograph/ketoconazole.html
  4. ALPHADERM Plus külsőleges oldatos spray kutyák részére A.U.V. használati utasítás
 
Ajánlott termékünk: BIOGENICPET VITALITYBIOGENICL

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.