HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Atópia, az örökzöld téma – lehet-e valaki az örökzöldekre is allergiás?

Kang és munkatársai 101, atopiás dermatitisben szenvedő kutyán végezték el az allergén-specifikus IgE vizsgálatot. Az általuk vizsgált populációban a házipor, valamint a háziporatka (Dermatophagoides fajok) ürülékével szembeni szenzibilizálódás dominált a vizsgálatban tesztelt 92 allergén közül. Fontos megjegyezni, hogy a domináns allergén egyedenként változik, annak megfelelően, hogy milyen környezetben él az állat. Lakásban tartott állatoknál a házipor, míg szabadban tartott állatoknál a környezetben megtalálható pollenek váltják ki a tüneteket. Japánban pédául nem a parlagfű, hanem egy gyakori fenyőféle, a Cryptomeria japonica a fő ellenség – egyszerűen azért, mert ott annak a legnagyobb a pollentermelése a jelenlévő fajok közül. A pollenek allergizáló képességét jelentősen fokozzák a kipufogógázból adszorbeált részecskék – Diesel Exhausted Particules – magyarán a dízelüzemű járművek által kibocsátott koromszemcsék, amelyek jól láthatók a polleneken a jobb oldali elektronmikroszkópos felvételen....

 

Atópia, az örökzöld téma – lehet-e valaki az örökzöldekre is allergiás?

 

Lehet bizony! – erről is lesz szó a cikkben, de egyelőre maradjunk inkább a kutyáknál, amelyekben a bolhaallergia sokkal több fejtörést okoz a fenyőpolleneknél.

A bolhairtásra számos készítmény rendelkezésre áll, ennek ellenére a kutyák többsége rendszeresen találkozik a bolhákkal élete során. De miért lesz az egyik ekcémás, miközben a másik megússza a vakaródzással – addig is, amíg a gazdája le nem kezeli?

allergia

Az allergia az immunrendszer genetikai alapon kifejlődő túlérzékenységi reakciója a környezetben található különböző anyagokkal – bolhanyál, pollenek, poratkák, spórák, stb. – szemben. A reakcióra jellemző, hogy miután bekövetkezett az allergénnel szembeni szenzibilizáció, az allergiás reakciót már minimális mennyiségű allergén is kiválthatja.

Kang és munkatársai 101, atopiás dermatitisben szenvedő kutyán végezték el az allergén-specifikus IgE vizsgálatot. Az általuk vizsgált populációban a házipor, valamint a háziporatka (Dermatophagoides fajok) ürülékével szembeni szenzibilizálódás dominált a vizsgálatban tesztelt 92 allergén közül. Fontos megjegyezni, hogy a domináns allergén egyedenként változik, annak megfelelően, hogy milyen környezetben él az állat. Lakásban tartott állatoknál a házipor, míg szabadban tartott állatoknál a környezetben megtalálható pollenek váltják ki a tüneteket. Japánban pédául nem a parlagfű, hanem egy gyakori fenyőféle, a Cryptomeria japonica a fő ellenség – egyszerűen azért, mert ott annak a legnagyobb a pollentermelése a jelenlévő fajok közül. A pollenek allergizáló képességét jelentősen fokozzák a kipufogógázból adszorbeált részecskék – Diesel Exhausted Particules – magyarán a dízelüzemű járművek által kibocsátott koromszemcsék, amelyek jól láthatók a polleneken a jobb oldali elektronmikroszkópos felvételen:

Ha az allergizálódás megtörtént, akkor már a natív pollenre is reagálni fog az állat.

Kutyákban a bőrtünetek a leggyakoribbak, mert a bőrük rendkívül sok mastocytát tartalmaz: 1000 db/mm2. Más fajokhoz hasonlóan előfordulnak légzőszervi tünetek is (köhögés, tüsszögés, orrfolyás) illetve gasztrointesztinális panaszok (hasmenés, hányás), de ezek sokkal ritkábbak.

Gyógykezelés: Amennyiben lehetséges, meg kell szabadulni a kiváltó allergéntől (bolhairtás!). A gyulladásos tüneteket lokálisan illetve szisztémásan alkalmazott szteroidok alkalmazásával csökkenthetjük.

Az allergiás bőrterület gyakran felülfertőződik – a baktériumok közül a Staphylococcus és a Pseudomonas a leggyakoribb, de előfordul gombás (pl. Malassezia) fertőzés is: ilyenkor

Az AlphaDerm Plus spray hatékony és kényelmes választás a gyógykezelésre!

 
Ajánlott termékünk: ALPHA-DERM PLUS A.U.V.ALPH7

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.