HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Ferroferon 200 mg/ml oldatos injekció: új vaskészítmény a malacok vashiányos anémiájának megelőzésére és kezelésére

A nagyüzemi sertéstartás elterjedésével, a nagy növekedési potenciálú, korszerű sertésfajták tenyésztésével együtt vált egyre gyakoribbá a malacok vashiányos anémiája. A kocák tejében nincsen elegendő vas a megnövekedett igény fedezésére – ráadásul egy jól működtetett sertéstelepen a hagyományos 6-8 malac helyett manapság 12-14 darab van egy alomban. A vashiány jellemzően az erőteljesebb malacokban jelentkezik 2-3 hetes korban, mikrociter hipokrom anémia formájában. Kártétele általában szubklinikai: a lassabb növekedésben és fertőzésekkel szembeni fokozott érzékenységben nyilvánul meg. Klinikailag manifesztálódott estekkel – „porcelánmalac” – ritkábban találkozunk....

 

Ferroferon 200 mg/ml oldatos injekció:

új vaskészítmény a malacok vashiányos anémiájának megelőzésére és kezelésére

 

A nagyüzemi sertéstartás elterjedésével, a nagy növekedési potenciálú, korszerű sertésfajták tenyésztésével együtt vált egyre gyakoribbá a malacok vashiányos anémiája.

A kocák tejében nincsen elegendő vas a megnövekedett igény fedezésére – ráadásul egy jól működtetett sertéstelepen a hagyományos 6-8 malac helyett manapság 12-14 darab van egy alomban.

ferroferon

A vashiány jellemzően az erőteljesebb malacokban jelentkezik 2-3 hetes korban, mikrociter hipokrom anémia formájában. Kártétele általában szubklinikai: a lassabb növekedésben és fertőzésekkel szembeni fokozott érzékenységben nyilvánul meg. Klinikailag manifesztálódott estekkel – „porcelánmalac” – ritkábban találkozunk.

A vasigény fedezésére a néhány napos korban adott parenterális vaspótlás terjedt el. Az orálisan adagolt vas értékesülése alacsonyabb, túl nagy mennyiség bevitele pedig gasztrointesztinális mellékhatásokkal járhat. Az orális vaspótlás ezért csak idősebb korban jelent megoldást.

A vashiányos anémia megelőzésére a Ferroferon injekció most kiváló, korszerű lehetőséget nyújt: a szükséges Fe3+ ion mennyiséget poliszacharidhoz kötve magas koncentrációban, vízoldékony gleptoferron komplex formájában tartalmazza.

A Ferroferon injekció előnye a magas, 200 mg/ml hatóanyag tartalom (a hagyományos vas-dextrán készítményeknél ez általában 100 mg/ml). Ennek köszönhetően a Ferroferon injekcióból feleakkora mennyiség, a 2 ml helyett 1 ml is elegendő a megfelelő szintű vaspótlás biztosítására. Kontrollált klinikai vizsgálatok alapján a gleptoferronal ugyanolyan hatékonyan megelőzhető az anémia, mint a vas-dextrán készítményekkel.

A vas-dextrán készítményekről közismert, hogy beadásukat követően előfordulhat elhullás. A Ferroferon injekció esetében ennek valószínűsége alacsony.

Adagolás: 1 ml/malac intramuszkulárisan, 1-3 napos korban.

Mellékhatások, figyelmeztetések: A beadás helyén esetenként jelentkezhet duzzanat, a szövetek elszíneződése, amely néhány nap alatt spontán elmúlik. Túlérzékenységi reakciók előfordulhatnak.

Nem alkalmazható E-vitamin és/vagy szelén hiány esetén valamint klinikailag beteg, hasmenéses állatok kezelésére.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő húsra és ehető szövetekre 0 nap.

 
Ajánlott termékünk: FERROFERONLEVET6

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.