HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Új antibiotikum készítmény: Linspec 50/100 mg/ml oldatos injekció

A Linspec injekció két antibiotikum, a linkomicin és a spektinomicin 5/10 arányú kombinációját tartalmazza. A linkomicin a Gram pozitív baktériumokra hat – önmagában alkalmazva a spektruma nem túlságosan széles, viszont nagyon jó a szöveti penetrációja. Emellett régóta ismert, hogy spektinomicinnel szinergista hatású: a Mycoplasmákkal szembeni hatékonysága tízszeresére fokozódhat, és hatása így kiterjeszthető a Gram-negatív kórokozókra is. A spektinomicin szöveti megoszlása is nagyon jó, a két hatóanyag kombinációjával így egy klinikailag sokrétűen használható készítményhez jutunk.

A Linspec injekciót kutya, macska, sertés, és borjú kezelésére törzskönyvezték. Javallatai: légzőszervi, emésztőszervi, húgyúti, bőr fertőzések (beleértve a sebeket és a tályogokat) valamint ízületi gyulladások kezelése. A készítmény a Mycoplasma fajokkal szemben is hatékony. A Linspec injekciót 3-7 napon keresztül naponta kell adagolni, az állatfajtól és a klinikai tünetektől függően.

Az élelmezés-egészségügyi várakozási idő húsra és ehető szövetekre: sertés: 14 nap, borjú 21 nap.

Kiszerelés: 100 ml, gumidugós polipropilén tartályban.

Írta: dr. Tilly Péter

 

Felhasznált források:

Gál és mts: Állatorvosi gyógyszertan, Budapest 2015. III. kötet p. 189
Linspec 50/100 mg/ml oldatos injekció – A termék jellemzőinek összefoglalója

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.