HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Mit tartanak fontosnak a gyakorló kollégák az otitis externa kezeléséhez használt gyógyszerekkel kapcsolatban? A Marbogen Complex fülcsepp helye a terápiában

Tavaly ősszel az Alpha-Vet Kft. végzett egy felmérést a kisállat praxist folytató állatorvosok körében arról, hogy milyen szempontokat tartanak fontosnak az otitis externa kezelésére kiválasztott gyógyszerkészítményekkel kapcsolatban? A kérdőívet kitöltés után 40 kolléga küldte vissza, akik összesen mintegy 220 külső hallójárat gyulladást kezelnek hetente a rendelőjükben. A felmérés eredményei az alábbiakban foglalhatók össze: A válaszadók 95 százaléka fontosnak tartja, hogy az alkalmazott készítményben legyen gombaellenes hatóanyag – a fennmaradó 5% is, de csak akkor, ha igazolt a gombák jelenléte. Ugyancsak 95 % azoknak az aránya, akik fontosnak tartják, hogy szer antibakteriális spektruma a lehető legszélesebb legyen. A szteroid gyulladáscsökkentő vonatkozásában alacsonyabb az arány: az állatorvosoknak csak 60 százaléka tartja nélkülözhetetlennek, ami arra utal, hogy a fertőzés hatékony gyógykezelését fontosabbnak tartják a tüneti gyulladáscsökkentő kezelésnél....

 

 

Mit tartanak fontosnak a gyakorló kollégák az otitis externa kezeléséhez használt gyógyszerekkel kapcsolatban?

A Marbogen Complex fülcsepp helye a terápiában.

 

Tavaly ősszel az Alpha-Vet Kft. végzett egy felmérést a kisállat praxist folytató állatorvosok körében arról, hogy milyen szempontokat tartanak fontosnak az otitis externa kezelésére kiválasztott gyógyszerkészítményekkel kapcsolatban?

A kérdőívet kitöltés után 40 kolléga küldte vissza, akik összesen mintegy 220 külső hallójárat gyulladást kezelnek hetente a rendelőjükben. A felmérés eredményei az alábbiakban foglalhatók össze:

otitis

A válaszadók 95 százaléka fontosnak tartja, hogy az alkalmazott készítményben legyen gombaellenes hatóanyag – a fennmaradó 5% is, de csak akkor, ha igazolt a gombák jelenléte. Ugyancsak 95 % azoknak az aránya, akik fontosnak tartják, hogy szer antibakteriális spektruma a lehető legszélesebb legyen. A szteroid gyulladáscsökkentő vonatkozásában alacsonyabb az arány: az állatorvosoknak csak 60 százaléka tartja nélkülözhetetlennek, ami arra utal, hogy a fertőzés hatékony gyógykezelését fontosabbnak tartják a tüneti gyulladáscsökkentő kezelésnél.

Rákérdeztünk arra is, hogy a Magyarországon elérhető fülcseppek közül melyeket használják legszívesebben? Figyelemre méltó, hogy a kollégák 70 százaléka legalább háromféle készítményt használ a praxisában, ami arra utal, hogy a tökéletes, mindig hatékony fülcsepp még nem került forgalomba. (A terméklistában nem szerepelt a Marbogen Complex fülcsepp, mert a felmérés idején még nem volt kapható.)

Vajon mennyiben felel meg a Marbogen Complex fülcsepp összetétele a kollégák elvárásainak?

Ketokonazol: szinte mindenkinek fontos az antimikotikum: a Marbogen Complex magas koncentrációban tartalmaz ketokonazolt, amely széles spektrumú és nagyon hatékony gombaellenes szer.

Marbofloxacin + gentamicin azoknak, akiknek fontos az antibakteriális hatékonyság. A két hatóanyag szinergista hatását többféle baktériumtörzs ellen igazolták, áttöri a Pseudomonasok rezisztenciáját is.

Prednizolon azok számára, akiknek a szteroid gyulladáscsökkentő tartalom is jelentős szerepet játszik.

Első hallásra furcsának tűnik, de a gyógyszerek esetében tulajdonképpen nem magát a terméket, hanem a gyógyulásba vetett bizalmat vásároljuk meg – és az állatorvoslásban ehhez még társul a kezelő állatorvosba vetett bizalom is. A sokféle fülcsepp párhuzamos használata mögött ott húzódnak a kellemetlen tapasztalatok, az, hogy egyik vagy másik fülcsepptől nem gyógyult meg a beteg, idültté vált, vagy esetleg recidivált az eset. Ráadásul a történetnek van anyagi vonzata is – a kifizetett összegtől függetlenül a legdrágább az a kezelés, amelytől nem gyógyul meg a beteg.

Hogy ilyen előzmények mellett miért érdemes a Marbogen Complex fülcseppet kipróbálni? Azért, mert a törzskönyvezéshez elvégzett vizsgálatokban a kezelt 165 kutya 94 százaléka meggyógyult a Marbogen Complextől!

Ne használjon négy-ötféle készítményt – használjon egyet, de az legyen hatékony! Marbogen Complex: bizonyított hatékonyság.

 
Ajánlott termékünk: MARBOGEN COMPLEXMARB10

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.