HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Karidox 125 mg/g gyógypremix – A Karidox termékcsalád új tagja arra az esetre, ha a doxiciklint nem ivóvízben szeretné adagolni

Az Actinobacillus pleuropneumoniae baktériumot mindenki első kézből ismeri, aki sertésállományokkal foglalkozik. Vakcinázással és az állathigiéniai rendszabályok következetes betartásával a gyakorisága szinten tartható, ennek ellenére időnként szükség lehet gyógykezelésre vagy metafilaktikus kezelésre. A doxiciklin a mai napig alkalmas erre, hiszen hatékony, továbbá kevés a doxiciklinre rezisztens APP törzs. Miért fordul elő időnként mégis, hogy nem átütő a kezelés eredménye? Van rezisztencia vizsgálat, a dózis megfelelő, a hízók megisszák a megfelelő mennyiségű vizet, a kezelés időtartama 5 nap, ahogy a nagykönyvben meg van írva… Ilyenkor az ember a gyógyszer minőségére gyanakszik, pedig legalább ilyen fontos volna megvizsgálni az ivóvizet is, amiben feloldottuk....

 

 Karidox 125 mg/g gyógypremix

– A Karidox termékcsalád új tagja arra az esetre, ha a doxiciklint nem ivóvízben szeretné adagolni.

 

Az Actinobacillus pleuropneumoniae baktériumot mindenki első kézből ismeri, aki sertésállományokkal foglalkozik. Vakcinázással és az állathigiéniai rendszabályok következetes betartásával a gyakorisága szinten tartható, ennek ellenére időnként szükség lehet gyógykezelésre vagy metafilaktikus kezelésre. A doxiciklin a mai napig alkalmas erre, hiszen hatékony, továbbá kevés a doxiciklinre rezisztens APP törzs.

sertés állomány

Miért fordul elő időnként mégis, hogy nem átütő a kezelés eredménye? Van rezisztencia vizsgálat, a dózis megfelelő, a hízók megisszák a megfelelő mennyiségű vizet, a kezelés időtartama 5 nap, ahogy a nagykönyvben meg van írva… Ilyenkor az ember a gyógyszer minőségére gyanakszik, pedig legalább ilyen fontos volna megvizsgálni az ivóvizet is, amiben feloldottuk.

A doxiciklin ugyanis a polivalens kationokkal (Ca2+, Mg2+, Fe3+) rosszul oldódó komplexet képez, amely rosszul szívódik fel a bélcsatornából, ezért a kemény víz és a rozsdás itatórendszer csökkenti a doxiciklin hatékonyságát.

Az ilyen esetekben kerül a képbe a doxiciklin hatóanyagú Karidox 125 mg/g gyógypremix, amelyet nem itatni, hanem a takarmányba keverve kell adagolani, így elérhető a kívánt hatás. (Arra természetesen a Karidox premix használatakor is ügyelnünk kell, hogy a takarmánynak ne legyen magas az iontartalma; ne használjuk orális vaspótló készítmények, vagy cink premix etetésével egy időben.)

Karidox 125 mg/g premix: az APP hatékony kezelésére!

Felhasznált források:

  1. 7/2015. (III. 11.) FM rendelete
  2. Dr. Biksi Imre: Tüdőgyulladások, Actinobacillus pleuropneumonia
  3. Karidox 125 mg/g gyógypremix sertések részére A.U.V: a termék jellemzőinek összefoglalása.
 
Ajánlott termékünk: KARIDOXPHW4

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.