HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Marbodex szuszpenziós fülcsepp kutyáknak – hamarosan kapható lesz az új készítmény otitis externa kezelésére!

A külső hallójárat gyulladás – otitis externa – az állatorvosi rendelőkben előforduló egyik leggyakoribb kórkép. Egy irodalmi adatok szerint 1370, rendelésre behozott kutyából 120 esetben állapítottak meg otitis externát, ezek közül 85 eset (71 %) lógó fülű fajta volt. A külső hallójárat gyulladásnak a bőrgyulladáshoz hasonlóan sokféle kiváltó oka lehet: hajlamosít rá a lógó fül okozta nedves környezet a hallójáratban, ezekben a fajtákban 13-14% a gyakorisága, szemben az álló fülű kutyákban megfigyelt 5% körüli értékkel. Okozhatja idegentest (pl. toklász), allergiás, endokrin vagy immun-mediálta folyamat, paraziták, de hajlamosító tényezőként szoba jöhet szisztémás fertőzés, pl. szopornyica is. Az esetek jelentős részében bakteriális és gombás fertőzés kíséri a gyulladást. A csoportos tartás esetén az otitis externa gyakrabban fordul elő. A beteg ellátásának első lépése a korrekt diagnózis felállítása – ha pl. a gyulladás hátterében a bűzmirigy gyulladása áll, azt is feltétlenül kezelni kell....

 

Marbodex szuszpenziós fülcsepp kutyáknak

– hamarosan kapható lesz az új készítmény otitis externa kezelésére!

 

A külső hallójárat gyulladás – otitis externa – az állatorvosi rendelőkben előforduló egyik leggyakoribb kórkép. Egy irodalmi adatok szerint 1370, rendelésre behozott kutyából 120 esetben állapítottak meg otitis externát, ezek közül 85 eset (71 %) lógó fülű fajta volt.

A külső hallójárat gyulladásnak a bőrgyulladáshoz hasonlóan sokféle kiváltó oka lehet: hajlamosít rá a lógó fül okozta nedves környezet a hallójáratban, ezekben a fajtákban 13-14% a gyakorisága, szemben az álló fülű kutyákban megfigyelt 5% körüli értékkel. Okozhatja idegentest (pl. toklász), allergiás, endokrin vagy immun-mediálta folyamat, paraziták, de hajlamosító tényezőként szoba jöhet szisztémás fertőzés, pl. szopornyica is. Az esetek jelentős részében bakteriális és gombás fertőzés kíséri a gyulladást. A csoportos tartás esetén az otitis externa gyakrabban fordul elő.

kutya fül

A beteg ellátásának első lépése a korrekt diagnózis felállítása – ha pl. a gyulladás hátterében a bűzmirigy gyulladása áll, azt is feltétlenül kezelni kell.

A fertőzött esetekben a hallójáratból mintát kell venni tenyésztésre és rezisztencia vizsgálatra, de az akut esetekben a kezelés elkezdésével többnyire nincsen idő megvárni a tenyésztés eredményét. Az állatot a gyulladás rendszerint zavarja, rázza a fejét, vakarja a fülét. Amennyiben gombás és bakteriális fertőzésre gyanakszunk, széles spektrumú antibakteriális és gombaellenes fülcseppet célszerű választani, amely gyulladáscsökkentőt is tartalmaz, a tünetek gyors enyhítése érdekében.

A fenti elvárásoknak jól megfelel a rövidesen forgalomba kerülő Marbodex szuszpenziós fülcsepp kutyák részére A.U.V. nevű készítmény. Marbofloxacint tartalmaz, amely megbízhatóan hatékony az otitis externából leggyakrabban izolált kórokozokkal: a Pseudomonas aeruginsával és a Staphylococcus pachydermatissal szemben. A Malassezia fertőzést a klotrimazol tartalma révén gyógyítja meg, a gyulladásos tünetek enyhítését pedig a dexametazon biztosítja.

 

Felhasznált források:

  1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/732804
  2. J Vet Med Sci. 2000 Nov;62(11):1177-82.
  3. http://www.merckvetmanual.com/mvm/eye_and_ear/otitis_externa/overview_of_otitis_externa.html
  4. https://www.avma.org/KB/Resources/FAQs/Pages/Frequently-asked-questions-about-ear-cropping-and-canine-otitis-externa.aspx
 

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.