HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Floxabactin tabletta: enrofloxacint – fluorokinolon antibiotikumot adni kutyáknak?

A Floxabactin tabletta hatóanyaga enrofloxacin, amelyet a kutyák kezelésére is jól fel tudunk használni, hiszen nagyon hatékony a húgyúti fertőzésekben és a pyodermák kezelésében is! A kutyák húgyúti fertőzéseiből izolált Escherichia coli, Staphylococcus és Enterococcus törzsek az összesített eredmények alapján 74%-ban érzékenyek az enrofloxacinra, ami az egyéb antibiotikumokkal való összehasonlításban nagyon jó hatékonyságnak számít . Van viszont néhány fontos dolog, amelyre a használat során oda kell figyelnünk....

 

Floxabactin tabletta: enrofloxacint

– fluorokinolon antibiotikumot adni kutyáknak?

 

A Floxabactin tabletta hatóanyaga enrofloxacin, amelyet a kutyák kezelésére is jól fel tudunk használni, hiszen nagyon hatékony a húgyúti fertőzésekben és a pyodermák kezelésében is!

A kutyák húgyúti fertőzéseiből izolált Escherichia coli, Staphylococcus és Enterococcus törzsek az összesített eredmények alapján 74%-ban érzékenyek az enrofloxacinra, ami az egyéb antibiotikumokkal való összehasonlításban nagyon jó hatékonyságnak számít .

Van viszont néhány fontos dolog, amelyre a használat során oda kell figyelnünk:

kutya antibiotikum

A Floxabactin hatóanyaga az enrofloxacin, a fluorokinolonok közé tartozó antibiotikum. A fluorokinolonok közismert tulajdonsága, hogy alacsony a velük szembeni rezisztencia, viszont kutyákban és macskákban a növekedésben lévő csöves csontok epifízis porcában károsodásokat okozhatnak . Ezért vemhes állatoknak és növésben lévő macskáknak 3 hónapos kor alatt, kutyáknak 12 hónapos kor alatt, ill. nagytestű kutyáknál 18 hónapos kor alatt nem szabad adni .

Kezelési idő: a húgyúti fertőzések kezeléséhez napi 1x adagolás mellett 10-15 nap, a pyodermák gyógyulásához az elváltozás és a klinikai válaszreakció függvényében ennél hosszabb kezelési idő is szükséges lehet .

A Floxabactin tabletta háromféle hatáserősségben érhető el:

15 mg kutyáknak és macskáknak

50 mg valamint 150 mg kutyák számára.

  1. J Vet Intern Med. 2015 Jul-Aug;29(4):1045-52
  2. http://www.merckvetmanual.com
  3. 27:162-170
  4. Floxabactin tabletta termékcsalád jóváhagyott SPC-k.
 
Ajánlott termékünk: FLOXABACTIN 150MGFLOX3

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.