HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

A Pharmasin további előnyei: tojótyúknak is adható, és húsra is minimális a várakozási idő!

A tilozin (a Pharmasin termékcsalád hatóanyaga) mindannyiunk által jól ismert, kizárólag az állatgyógyászatban használt, jól bevált makrolid antibiotikum. Az elmúlt években a humán gyógyászat irányából egyre intenzívebb nyomás éri az állatorvosokat és az állattartókat a rezisztencia kialakulásával szembeni védekezés és a vágóhídi termékekben mért reziduum határértékek betartása érdekében. Ezeknek az elvárásoknak a Pharmasin célzott használatával jól meg tudunk felelni. A Pharmasin antibakteriális spektrumából kiemelendő a Mycoplasmák elleni hatékonyság, emellett a Gr+ baktériumok (Streptocucusok, Stapylococcusok, Clostridium perfringens) és a Brachyspira hyodisenteriae által okozott fertőzésekre is indikált....

 

 A Pharmasin további előnyei: tojótyúknak is adható, és húsra is minimális a várakozási idő!

 

A tilozin (a Pharmasin termékcsalád hatóanyaga) mindannyiunk által jól ismert, kizárólag az állatgyógyászatban használt, jól bevált makrolid antibiotikum. Az elmúlt években a humán gyógyászat irányából egyre intenzívebb nyomás éri az állatorvosokat és az állattartókat a rezisztencia kialakulásával szembeni védekezés és a vágóhídi termékekben mért reziduum határértékek betartása érdekében. Ezeknek az elvárásoknak a Pharmasin célzott használatával jól meg tudunk felelni.

baromfi hőstressz

A Pharmasin antibakteriális spektrumából kiemelendő a Mycoplasmák elleni hatékonyság, emellett a Gr+ baktériumok (Streptocucusok, Stapylococcusok, Clostridium perfringens) és a Brachyspira hyodisenteriae által okozott fertőzésekre is indikált.

Sertésekben a tilozin felszívódása orális adagolás mellett kismértékű, de nagyon gyors: 1,5 órával a beadás után eléri a plazmacsúcsot. Biohasznosulása per os bevitel mellett viszont alacsony, még 30 mg/ttkg dózis esetén is csak 22,5 % . Egyszeri orális adagolást követően 24 órával a tilozin már nem mutatható ki a plazmából a gyors elimináció miatt.

A Pharmasin termékcsalád vízoldékony granulátum, gyógypremix és injekció formájában áll rendelkezésre. Gyógyszerformától függően többféle célállatfajban használhatók: szarvasmarha (felnőtt és borjú is), sertés, juh, kecske, broiler, tojótyúk és pulyka.

A tilozin fent leírt kinetikai sajátosságnak köszönhető, hogy a Pharmasin orálisan adagolása során a várakozási idő húsra 0 vagy 1 nap (egyetlen kivétel a pulyka, ahol 2 nap az előírt várakozási idő).

Ugyancsak a Pharmasin alkalmazása mellett szól a tojókban való alkalmazhatóság: a Pharmasin 100% vízben oldható granulátum várakozási ideje tyúk-, és pulykatojásra 0 nap!

Az orális kezelésre kétféle terápiás protokoll szerint alkalmazható sertésben és házityúkban: alacsony dózisban az érzékeny kórokozók által okozott bélfertőzésekre, magasabb adagban pedig a légzőszervi Mycoplasma fertőzésekre, illetve a sertésdizentéria kezelésére. A borjú és pulyka számára meghatározott adagok a légzőszervi Mycoplasma fertőzésekkel szemben hatékonyak.

Felhasznált források:

  1. Lewicki: TYLOSIN A review of pharmacokinetics, residues in food animals and analytical methods 2006. ftp://ftp.fao.org/ag/agn/food/tylosin_2006.pdf
  2. A Pharmasin termékcsalád jóváhagyott SPC leírásai.
 
Ajánlott termékünk: PHARMASINWSG1

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.