HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Syvaquinol 100 mg/ml oldatos injekció megújult formában – a fejlődés nem áll meg!

 Aki nem a gyógyszeriparban dolgozik, azt hiheti, hogy egy termék fejlesztése a szükséges vizsgálatok elvégzése és az engedélyeztetési eljárás lezárása után befejeződik – és csak akkor kell hozzányúlni a készítmény törzskönyvéhez, ha a használat közben valamilyen újabb információra, kedvező vagy kedvezőtlen hatásra derül fény. A helyzet viszont ennél árnyaltabb. A gyógyszergyártással szemben egyre fokozódó elvárás a szerves oldószerek használatának csökkentése, hiszen ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a környezetre. Ennek az elvárásnak a szellemében módosították a Syvaquinol 100 mg/ml injekció összetételét: az új formulációja segédanyagként még a korábbihoz képest is jóval kevesebb benzilalkoholt tartalmaz....

 

Syvaquinol 100 mg/ml oldatos injekció megújult formában –

a fejlődés nem áll meg!

 

Aki nem a gyógyszeriparban dolgozik, azt hiheti, hogy egy termék fejlesztése a szükséges vizsgálatok elvégzése és az engedélyeztetési eljárás lezárása után befejeződik – és csak akkor kell hozzányúlni a készítmény törzskönyvéhez, ha a használat közben valamilyen újabb információra, kedvező vagy kedvezőtlen hatásra derül fény.

syvaquinol

A helyzet viszont ennél árnyaltabb. A gyógyszergyártással szemben egyre fokozódó elvárás a szerves oldószerek használatának csökkentése, hiszen ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a környezetre.  Ennek az elvárásnak a szellemében módosították a Syvaquinol 100 mg/ml injekció összetételét: az új formulációja segédanyagként még a korábbihoz képest is jóval kevesebb benzilalkoholt tartalmaz.

A termék leírásának továbbfejlesztésére azért is szükség volt, mert a felelős antibiotikum használathoz szükséges pontosan ismerni a hatóanyag spektrumát – a Syvaquinol spektruma változatlanul igen széles, szöveti penetrációja kitűnő – viszont az új leírásban a Syvaquinolra érzékeny kórokozók már tételesen vannak felsorolva. 

A benyújtott újabb adatok alapján a hatóság jóváhagyásával jelentősen csökkent a Syvaquinol élelmezésügyi várakozási ideje iv. adagolás esetén szarvasmarha húsára és ehető szöveteire: a korábban elfogadott 12 nap helyett már 5 nap után fogyasztható a kezelt állat húsa a Syvaquinol kezelést követően.

1 http://www.kepzesevolucioja.hu/dmdocuments/4ap/8_1228_003_101215.pdf

2http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Presentation/2009/11/WC500012198.pdf

3. http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/antibiotikumok-engedelyezese-kulonos-tekintettel-a-tobb-hatoanyagot-tartalmazo-keszitmenyekre

4. Syvaquinol 100 mg/ml oldatos injekció A.U.V. – A készítmény jellemzőinek összefoglalója

 
Ajánlott termékünk: SYVAQUINOLSZB530

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.