HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Szulfonamidok – az elsőként felfedezett antibakteriális hatóanyag csoport, amely a mai napig hatékony!

Gerhard Domagk német orvos volt, aki már medikusként szembesült a bakteriális fertőzések súlyával a háború alatt. 1927-től az IG Farben vegyipari konszernnél végzett kutatómunkát Wuppertalban, majd 1929-től a cég új bakteriológiai kutatóintézetében. Itt fedezte fel 1932-ben, hogy az iparban narancsszínű festékanyagként használt szulfanilamid-származék, a Prontozil baktériumölő hatással is rendelkezik és megvédi a kísérleti állatokat a Staphylococcusok és Streptococcusok által kiváltott fertőzésektől....

 

Szulfonamidok – az elsőként felfedezett antibakteriális hatóanyag csoport, amely a mai napig hatékony!

 

Gerhard Domagk német orvos volt, aki már medikusként szembesült a bakteriális fertőzések súlyával a háború alatt.

1927-től az IG Farben vegyipari konszernnél végzett kutatómunkát Wuppertalban, majd 1929-től a cég új bakteriológiai kutatóintézetében. Itt fedezte fel 1932-ben, hogy az iparban narancsszínű festékanyagként használt szulfanilamid-származék, a Prontozil baktériumölő hatással is rendelkezik és megvédi a kísérleti állatokat a Staphylococcusok és Streptococcusok által kiváltott fertőzésektől.

első antibakteriális

Domagk három évig dolgozott az kutatáson és eközben kénytelen volt a kísérleti fázisban lévő szert saját lányán is kipróbálni. A hatéves Hildegard egy sterilizálatlan tű miatt streptococcus-infekciót kapott és már az amputáció is felmerült. Domagk a Prontozil kezeléssel megmentette a lányát, bár a kezelés helyén maradandó narancsvörös folt maradt a bőrén.

Domagk a felfedezéséért 1939-ben Nobel díjat kapott, és eredményeivel megalapozta a szulfonamid csoporthoz tartozó antibakteriális szerek fejlesztését.

 A szulfonamidok használatának további lökést adott a trimetoprim antibakteriális hatásának felfedezése. A trimetroprimet antimaláriás szerként tesztelték, de kiderült, hogy nagyon hatékonyan gátolja a baktériumok folsav szintézisét, és szinergista hatású a szulfonamidokkal. A baktériumok nem képesek felhasználni az exogén folsav forrásokat, saját folsav szintézisüket pedig a trimetoprim 30.000-szer nagyobb affinitással gátolja, mint az emlősök enzimeit, tehát kellően szelektív ahhoz, hogy gyógykezelésre lehessen használni.

 A Norodine 24 injekcióban is a fenti kombináció hatékonysága érvényesül. A szulfadiazin/trimetoprim kombináció széles spektrumú baktericid hatást biztosít a baktériumok DNS szintézisének gátlásával. Előnyös kinetikai tulajdonságainak köszönhetően sokféle kórkép kezelésére használható az emésztőszervi, légúti, húgy-és ivarszervi valamint bőr-és lágyrész fertőzésekben.

Vemhesség és laktáció idején is alkalmazható!

 
Ajánlott termékünk: NORODINE 24 INJEKCIÓ A.U.V.SZB325

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.