HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Dirofilaria immitis gyakorisága: 4,6 % vagy 50%? Interjú dr. Farkas Róberttel

A szívférgesség évről-évre jobban terjed hazánkban, és a megjelent közlemények között ellenmondások is találhatók. Egy 2016-os akadémiai beszámoló szerint a NÉBIH-be 2001-2015 között boncolásra beküldött 2622 kutyahullában 4,6% gyakoriságot találtak, mások ugyanakkor ennél jóval nagyobb fertőzöttségről beszélnek. A parazitológia tanszékvezetőkén és a doktori iskola irányítójaként számos kutatásban vettél és veszel részt ezen a területen is – pl. Dr. Fok Évával, dr. Vörös Károllyal– mi az eltérésnek az oka?

Isoflutek 1000 mg/g: izoflurán hatóanyagú készítmény az Alpha-Vet-től!

Az inhalációs narkózist alkalmazó kollégák körében talán a legkedveltebb hatóanyag az izoflurán. Alacsony oldékonysága miatt az anesztézia elhízott állatokban is jól kormányozható, az elalvás és az ébredés gyors, és általában komplikációmentes. Metabolizmusa minimális és kevéssé érzékenyíti a szívet a katekolaminokkal szemben, így ritkábban okoz arrhytmiát. Jó izomrelaxáns és hörgőtágító hatással rendelkezik.

Salamon király gyűrűje és a ketamin-xilazin kombináció

Premedikációra és az anesztézia fenntartására a xilazin mellett az acepromazin és a gvajfenezin is használható a ketaminnal kombinációban. Macskák esetében gyakori a nyálzás, amely atropin adagolásával csökkenthető. A gyógykezeléshez használt készítmények kiválasztásakor elsődleges szempont a hatékonyság. A kezelő állatorvos természetesen a hatóanyagot kifejlesztő cég eredeti készítményben bízik a legjobban. A ketamin esetében bonyodalmas a helyzet, hiszen eredetileg humán célra fejlesztették ki az Egyesült Államokban, kb. ötven évvel ezelőtt. Az originátor – a Parke-Davis – több gyógyszeripari fúziót követően már réges-régen nem létezik önálló vállalatként. A piacon pedig számos cég ketamin hatóanyagú injekciója....

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.