HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Marbogen Complex fülcsepp kutyáknak: a marbofloxacin + gentamicin erejével.

A mindennapi praxisban a Pseudomonas aeruginosa rezisztencia okozza az egyik legtöbb fejtörést. Az egyes vizsgálatokban mért rezisztencia adatok között jelentős eltérések vannak attól függően, honnan származik az izolált törzs. A külső hallójárat ebből a szempontból kritikus terület, különösen akkor, ha az izolátumok recidiváló vagy krónikus otitis esetekből származnak, amelyeket korábban már többször is kezeltek már antibiotikummal. Egy, az otitis externás kutyák körében végzett retrospektív vizsgálat szerint az esetek 93%-a kétoldali, közel kétharmada (63%) krónikus vagy recidiváló....

 

Marbogen Complex fülcsepp kutyáknak: a marbofloxacin + gentamicin erejével.

 

A mindennapi praxisban a Pseudomonas aeruginosa rezisztencia okozza az egyik legtöbb fejtörést. Az egyes vizsgálatokban mért rezisztencia adatok között jelentős eltérések vannak attól függően, honnan származik az izolált törzs. A külső hallójárat ebből a szempontból kritikus terület, különösen akkor, ha az izolátumok recidiváló vagy krónikus otitis esetekből származnak, amelyeket korábban már többször is kezeltek már antibiotikummal. Egy, az otitis externás kutyák körében végzett retrospektív vizsgálat szerint az esetek 93%-a kétoldali, közel kétharmada (63%) krónikus vagy recidiváló.

72d349c0f7698e826b25f54cec53f9de L

Saját vizsgálatainkban 68 darab, magyarországi kutyák otitis externájából izolált Pseudomonas törzs közül mindössze 3 olyat találtunk, amelyek mindkettő antibiotikumra rezisztensek voltak – ezek közül azonban kettő már érzékeny volt a marbofloxacin + gentamicin kombinációra, és mindössze egy volt rezisztens az együttesen alkalmazott két antibiotikumra.

A Marbogen Complex-szel végzett klinikai vizsgálataink (n=143) során izolált Staphylococcus pseudointermedius és Pseudomonas törzsek kivétel nélkül érzékenyek voltak a Marbogen Complex fülcseppben alkalmazott kombinációra.

Ezek az eredmények egyértelműen alátámasztják a kétféle támadáspontú antibiotikum együttes alkalmazásának szinergista hatását, amely megmagyarázza a Marbogen Complex fülcsepp kiemelkedő klinikai hatékonyságát. A Marbogen Complex emellett prednizolont és ketokonazolt is tartalmaz, így gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

 

Felhasznált irodalom:

  1. Gálfi et al: Evaluation of the spectrum broadening effect of marbofloxacin and gentamicin in S. pseudointermedius and P. aeruginosa strains strains isolated from dogs with otitis externa. STUDY REPORT STUDY CODE:MG-02/2015.
  2. Jerzsele: Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, 62 (1), pp. 45–55 (2015)
  3. Barassa et al: Antibacterial Susceptibility Patterns of Pseudomonas Strains Isolated from Chronic Canine Otitis Externa Journal of Veterinary Medicine, Volume 47, Issue 3 P191-196
  4. Saridomichekalis et al: Aetiology of canine otitis externa: a retrospective study of 100 cases Veterinary Dermatology Volume 18, Issue 5 October 2007 pp 341–347
  5. http://www2.univet.hu/tdk/eng/2011session1.php?id=353&ev=2011

 

Írta: Tilly Péter

 
Ajánlott termékünk: MARBOGEN COMPLEXMARB10

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.