HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Dilaterol 25 mikrogramm/ml szirup lovak számára A.U.V. – a szabad légutakért!

Az emberekhez hasonlóan lovakban is előfordul bronchospazmus, és nyálkafelhalmozódás a légutakban. Lovaknál számos allergén okozhat szezonálisan jelentkező vagy krónikusan fennálló légúti gyulladást – pollenek, gombaspórák, poros széna, stb. Az alsó légutak érintettsége esetén terheléskor a bronchusok simaizomzata összehúzódik, a légutak beszűkülnek, a légzés nehezítetté válik. Intenzív munka közben az állat kifullad, köhög, gyakran kehbarázda látható a ló oldalán, amikor levegőt vesz. A gyulladásban az alveolusok is érintettek, a tartós allergén expozíció, mint pl. az „istálló-köhögés” vagy széna-allergia elősegíti az asztma és a COPD kialakulását. A COPD késői (III.-IV.) stádiuma az alveolusok falának elhalásával, a léghólyagocskák összeolvadásával és a légzőfelület csökkenésével jellemezhető....

 

 Dilaterol 25 mikrogramm/ml szirup lovak számára A.U.V.

– a szabad légutakért!

 

Az emberekhez hasonlóan lovakban is előfordul bronchospazmus, és nyálkafelhalmozódás a légutakban. Lovaknál számos allergén okozhat szezonálisan jelentkező vagy krónikusan fennálló légúti gyulladást – pollenek, gombaspórák, poros széna, stb. Az alsó légutak érintettsége esetén terheléskor a bronchusok simaizomzata összehúzódik, a légutak beszűkülnek, a légzés nehezítetté válik. Intenzív munka közben az állat kifullad, köhög, gyakran kehbarázda látható a ló oldalán, amikor levegőt vesz.

lovak szabad légut

A gyulladásban az alveolusok is érintettek, a tartós allergén expozíció, mint pl. az „istálló-köhögés” vagy széna-allergia elősegíti az asztma és a COPD kialakulását. A COPD késői (III.-IV.) stádiuma az alveolusok falának elhalásával, a léghólyagocskák összeolvadásával és a légzőfelület csökkenésével jellemezhető.

A gyulladás során a bronchusváladék mennyisége is megnő, és konzisztenciája sűrűbb lesz. A mukociliáris rendszer a felhalmozódott váladékot nem tudja eltávolítani, ami tovább szűkíti a légutakat.

A kialakult helyzetben gyorsan és hatékonyan javíthatjuk a légzésfunkciót a Dilaterol szirup adásával. Hatóanyaga klenbuterol, tartós hatású béta-2 agonista hatású szer. A béta-2 receptorok megtalálhatók a hörgőfal simaizom elemein, stimulálásuk oldja a bronchospazmust, intenzíven tágítja a hörgőket, csökkenti a légutak ellenállását. A Dilaterol szirup kimutatottan fokozza a mukociliáris clearance-t lovakban, továbbá gátolja a tüdő hízósejtjeiben a hisztamin felszabadulását.

Adagolás: A Dilaterol szirupot szájon át, a takarmányba keverve kell beadni, naponta két alkalommal Egyszeri dózisa 0,8 mikrogramm/ttkg klenbuterol hidroklorid, amely 4 ml Dilaterolnak szirupnak felel meg 125 testtömeg kilogrammonként. (Az adagoló pumpa egyszeri lenyomásával 4 ml Dilaterol szirup távozik a flakonból.)

 A készítmény tartós kezelésre is használható, ameddig a beteg állapota indokolttá teszi – monoterápiában vagy az egyéb gyógyszeres kezelés kiegészítéseként.

Figyelmeztetések: A Dilaterol szirup alkalmazását a várható ellés előtt minimum 4 nappal fel kell függeszteni, mert antagonizálja az oxitocin és a PG-F2 alfa hatását. A méhfal simaizomzatában lévő béta-2 receptorok stimulálásával gátolja a méhösszehúzódásokat, ezzel befolyásolja az ellés normális menetét.

 A Dilaterol szirup bakteriális fertőzés esetén is használható, megfelelő antibakteriális kezelés mellett.

 A klenbuterol a humán versenysportban doppingszernek minősül, sportlovakban való alkalmazásakor ezt célszerű figyelembe venni.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő ehető szövetekre 28 nap. Humán fogyasztásra szánt tejet termelő lónak nem adható.

Kiszerelés: 355 ml műanyag flakonban, mellékelt adagoló pumpával.

Forrás: Dilaterol 25 µg/ml szirup használati utasítás

 
Ajánlott termékünk: DILATEROLLEVET5

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb termékekről akkor irakozzon fel és értesítjük az újdonságokról KATTINTSON IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.