HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
 

logo

vissza a kezdőoldalra

Albiotic tőgyinfúzió: két adaggal kezelhető a mastitis!

Az erre vonatkozó kérdést egy hitetlenkedő állatorvos tette fel nekünk, amikor kezébe került az Alpha-Vet Kft. által forgalomba hozott új tőgyinfúziónk. Az Albiotic 330 mg / 100 mg intramammális szuszpenzió linkomicin + neomicin kombinációt tartalmaz, és mindössze két adag beadására van szükség belőle 12 óra eltéréssel a tejelő tehenek mastitisének kezelésére. Ennek az a magyarázata, hogy hatóanyagai, a linkomicin és a neomicin között szinergista hatás van, egymás hatékonyságát szokszorosára fokozzák.

Miért is kell antibiotikumot adni egy egészséges tehénnek a szárazonállás idején?

Murhpy és társai már 1943-ban kimutatták, hogy tőgy a szárazonállás idején is fertőződhet környezeti pathogénekkel (E. coli, S. uberis) – bár ez nem szokott klinikai tünetekben megnyilvánulni . A későbbi vizsgálatok azt is igazolták, hogy itt nem egy egyszerű klinikai mellékleletről van szó: a szárazonállás alatti mastitisekkel szembeni védekezés jelentősen javítja a tejelés beindulása utáni tejminőséget és csökkenti a klinikai tünetekben megnyilvánuló mastitisek gyakoriságát . A gyógyszerekről ma már rendelkezésre álló korszerű farmakokinetikai ismeretek és a kezelésekkel kapcsolatban összegyűlt gyakorlati tapasztalatok alapján a következőket mondhatjuk el a mastitisekkel szembeni védekezésről....

Egy hetvenéves felfedezés a szárazonállás idején szerzett tőgyfertőzésekről – máig érvényes tanulságokkal

Murhpy és társai már 1943-ban kimutatták, hogy tőgy a szárazonállás idején is fertőződhet környezeti pathogénekkel (E. coli, S. uberis) – bár ez nem szokott klinikai tünetekben megnyilvánulni . A későbbi vizsgálatok azt is igazolták, hogy itt nem egy egyszerű klinikai mellékleletről van szó: a szárazonállás alatti mastitisekkel szembeni védekezés jelentősen javítja a tejelés beindulása utáni tejminőséget és csökkenti a klinikai tünetekben megnyilvánuló mastitisek gyakoriságát ....

fontos info

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A termékkel kapcsolatos, itt közzétett információk tájékoztató jellegűek, a 2016. május 30.-án érvényes, hatóságilag jóváhagyott használati utasításoknak felelnek meg.
A gyógyszerekkel kapcsolatos, aktuális termékinformációkat a NÉBIH illetve az EMA honlapján találja meg. A készítményeket minden esetben az érvényes használati utasítás szerint használja.

Kapcsolat

map iconAlpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

telefon iconTelefon: +36-22/534-500

level iconE-mail: info(KUKAC)alpha-vet.hu I vevoszolgalat(KUKAC)alpha-vet.hu

 

 

 


logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 - www.allatgyogyszer.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.